Home / Cotidian / A fi profesor pentru mine înseamnă onoare, mândrie, responsabilitate şi o misiune fără de preţ

A fi profesor pentru mine înseamnă onoare, mândrie, responsabilitate şi o misiune fără de preţ

????????????????????????????????????

A fi profesor pentru mine  înseamnă  onoare, mândrie, responsabilitate şi   o misiune fără de preţ, de a semăna în sufletele copiilor lumină, adevăr şi înţelepciune, de a promova  ideii de calitate pe potriva exigenţelor timpurilor pe care le trăim şi pe potriva potenţialului fiecărui elev.

Dragostea faţă de  copiii, faţă de   disciplina pe care  o  predau  şi  tindinţa spre un viitor fericit  al societăţii îmi oferă posibilitatea să-mi  dedic activitatea unei continue cercetări, descoperiri şi realizări.

Sunt  ferm convinsă  de valoarea educaţiei, de aceia mă strădui de fiecare dată să descopăr în fiecare copil o personalitate, să-i cresc, să-i dezvolt  şi să-i formez pentru a se integra în viaţa cotidiană, fiindcă un dascăl dedicat încearcă satisfacţii în rezultatul prestării serviciilor de calitate, iar rezultatele  frumoase ale elevilor sunt un motiv de a te  sacrifica şi mai mult.

O carieră frumoasă de profesor înseamnă să-ți dedici viața copiilor, a fi în continuă căutare de informații, metode,  motivaţii, etc.

Sunt profesoară  de 41 de ani în gimnaziul Hădărăuţi, raionul Ocniţa. Îmi place să lucrez cu copiii, mai ales cu cei mari, sunt profesoară de fizică. Am trăit o  experiență pedagogică  frumoasă, de suflet.

Dorinţa mea de a le preda copiilor a fost în mare parte insuflată de profesorul de matematică încă din clasa a V-a, care a avut marea încredere de a-mi oferi posibilitatea să explic de fiecare dată colegilor mei o altă metodă de  rezolvare, de judecată, de argumentare.  Am visat să mă asemăn  profesorului drag prin simplitate, modestie, dăruire de sine, pregătire şi modelul de a fi. Un lucru care m-a făcut să nu renunţ la această profesie este faptul că mi-a reuşit de fiecare dată să modelez mintea copiilor, să le captez atenţia, curiozitatea şi să-i motivez de fiecare dată cu convingerea că cine posedă cunoştinţă la disciplina  fizică va şti să–şi monitorizeze corect viaţa, activitatea ca specialist, poziţia în societate. În localitatea unde activez am urmărit viaţa fiecărui copil până la vârsta de maturitate, activitatea în rol de familist şi chiar  rolul ca bunei.  I-am văzut cum cresc, se dezvoltă şi progresează, devenind mai capabili, mai talentaţi, mai eficienţi în această lume. Cheia succesului în cariera mea a fost cheia sufletului fiecărui elev care se apropia de mine să-mi spună problemele lui, cerându-mi sfatul. Încerc să-i tratez ca pe niște adulți, nu ca pe copii, și cred că ei apreciază chestia aceasta.

Nu-mi rămâne decât să spun cu fermitate că cea mai frumoasă profesie este cea de pedagog, de activitate în şcoală,  fiindcă de aici pornesc toate drumurile vieţii.

Profesia de pedagog îmi aduce mari bucurii, stimă şi respect din partea celor care mă cunosc.

În ajun de Ziua profesională a lucrătorului din învăţământ, mă adresez cu un mesaj de felicitare colegilor mei din cadrul DÎ şi, în special, iscusitului şef  a DÎ Ocniţa, domnului Ion Zaharco, care ţine în vizor pulsul sistemului educaţional din raion. Adresez sincere felicitări colegilor din gimnaziul Hădărăuţi şi întregului corp didactic din raionul Ocniţa.

Mult stimaţi pedagogi,  vă felicit cu sărbătoare profesională — Ziua Pedagogului şi, să  vă doresc  să intraţi cu succes în scena  fiecărei lecţii cu uşa  închisă a clasei  faţă de  toate grijile și problemele vieţii, să manifestaţi  maximă atenţie  la reacția publicului și să vă schimbaţi  textul în funcție de recepția acestuia. Iar lecţiile dvoastră să finalizeze cu aplauze și, chiar dacă nu se vor auzi, cu  siguranță se vor simţi de cei cu care activaţi 45 de minute, de cei ce v-au încredinţat ce au mai scump şi mai sfânt pe lume.

Stimaţi pedagogi,  vă doresc sănătate din plin, putere de a munci şi perseverenţă în realizarea nobilelor sarcini pe care vi le-aţi asumat.  La mulţi ani dragi profesori!

Nina Vacari, șefa Centrului Metodic, Direcția Învățământ Ocnița

About rciumac

Check Also

A fost dat startul etapei de testare a noii versiuni a sistemului „e — Factura”

Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF) informează că a efectuat, în baza propunerilor formulate …

Добавить комментарий