Home / Cotidian / Raisa Cecan: Dintotdeauna am iubit profesia de Pedagog

Raisa Cecan: Dintotdeauna am iubit profesia de Pedagog

Interviu realizat cu Raisa Cecan, profesoară de fizică, director adjunct pentru instruire, gimnaziul Grinăuți-Moldova

  • De ce ați ales să deveniți anume Pedagog?
  • Am îndrăgit această profesie chiar din primele zile când am plecat la școală. Mai exact, de când am cunoscut-o pe prima mea învățătoare – Natalia Berco. Din clasa întâi mi-a apărut dorința de a fi învățătoare. Sincer, activez de circa o jumătate de secol în domeniul educațional, niciodată nu am regretat de alegerea profesiei de pedagog. Poate peste ani, această profesie s-a mai pierdut din imagine, cred din motive economice la nivel de țară, de aceea a devenit azi mai puțin atractivă pentru tineri, însă, indiferent la orice, dintotdeauna am iubit să fiu pedagog, să vin la școală, să fiu printre elevi. Cea mai mare satisfacție pentru mine este să-mi văd discipolii realizați în drumul vieții, să știu că au devenit oameni de valoare, astfel, și eu sunt mulțumită că am reușit să altoiesc în sufletele lor semnințe de Cunoaștere, Bine și Frumos, ca peste ani să deie roade.
  • A fi Pedagog înseamnă…
  • Înseamnă Viața mea! Este Totul! Chiar și acasă când sunt, oricum gândul mi-e la școală, la tot ce ține de activitatea mea. Profesia mă ține conectată la viață, la tot ce este nou, mă refer la inovațiile din învățământ, la schimbările din domeniul disciplinei pe care o predau.
  • Cum Vă odihniți?
  • Bună întrebare…Nu prea am timp de odihnă. Vin de la școală, ocupându-mă cu lucrul casnic, oricum în gând am proiectate planuri, idei – pentru școală, inclusiv și seara când sunt foarte obosită. Tot gândul la lecții mă liniștește. În rest, ce ține de odihnă – la sat este foarte mult de lucru!
  • Ce urare aveți pentru colegii Dvs.
  • Stimați colaboratori ai Direcției Învățământ Ocnița! Stimați pedagogi ai raionului! Dragi colegi! Cu prilejul Zilei profesionale, Vă urez multă sănătate, prosperare și, fie ca anii ce vor urma să Vă aducă cât mai multe realizări profesionale, bucurii şi împliniri, atât Dumneavoastră, cât şi familiilor Dumneavoastră.
  • Vă mulțumim! Fie ca Flacăra dăruirii profesionale să lumineze etern calea spre înțelepciune a generației în creștere!

EDIT Media

About rciumac

Check Also

A fost dat startul etapei de testare a noii versiuni a sistemului „e — Factura”

Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF) informează că a efectuat, în baza propunerilor formulate …

Добавить комментарий