Home / Cotidian / AO “PARADIS”- la primii paşi spre “Acces pentru succes” în domeniul Culturii!

AO “PARADIS”- la primii paşi spre “Acces pentru succes” în domeniul Culturii!

AO “PARADIS”-  la primii paşi spre “Acces pentru succes” în domeniul Culturii!

AO “PARADIS” din Ocniţa a dat start de participare în cadrul proiectului  Acces pentru succes: parteneriate pentru dezvoltare comunitară durabilă”. Prima provocare — identificarea resurselor și necesităților locale — a fost realizată cu succes.

Conform cerinţelor din cadrul proiectului, iniţial,  coordonatoarea Lilia HROPOTINSCHI a organizat o întrunire la care au fost invitaţi potenţialii membri ai grupului de iniţiativă. După selectarea partenerilor, au fost definite şi sarcinile pentru fiecare membru. Astfel, s-a efectuat o analiză a resurselor şi necesităţilor şi, s-a întocmit un Raport asupra comunităţii locale.

Au fost identificate mai multe probleme din domeniul culturii. Însă, ideea finală pentru scrierea proiectului este în curs de dezvoltare, căci proiectul va fi realizat în parteneriat cu alt grup de iniţiativă din stânga Nistrului.

Totuşi, în urma dezbaterilor, membrii grupului de iniţiativă pledează pentru necesitatea unei SCENE MOBILE. Ei susţin că toate tradițiile, obiceiurile și sărbătorile locale au un rol important în conceptul principal al proiectului,  ceea ce i-a ajutat să determine necesitatea unei scene mobile pentru desfășurarea activităților culturale și de tineret.

Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană în cadrul programului „Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii” și cofinanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polonia, în cadrul programului polonez de cooperare pentru dezvoltare – Asistența Poloniei.

P.S. Pe parcurs, vă informăm despre toate provocările susţinute de grupul de iniţiativă din cadrul proiectului Acces pentru succes: parteneriate pentru dezvoltare comunitară durabilă”.

v

About rciumac

Check Also

«Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează»

Inspectoratul de Poliție Ocnița se alătură Campaniei «Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează» Inspectoratul …

Добавить комментарий