Home / Cotidian / „ATENŢIE! Sector supravegheat de vecini” la Ocniţa!

„ATENŢIE! Sector supravegheat de vecini” la Ocniţa!

„ATENŢIE! Sector supravegheat de vecini” la Ocniţa!

La 22 februarie, anul curent, proiectul „Supraveghere de vecinătate” a fost lansat şi la Ocniţa.  În cadrul evenimentului au fost semnate 42 de acorduri de constituire a Sectoarelor de Supraveghere de vecinătate, ce vor activa în 29 de localităţi ale raionului sau în  21 de primării.

16836057_1745731352410472_7427819491500465134_o

Evenimentul a fost organizat de către conducerea Inspectoratului de poliţie Ocniţa, în colaborare cu Administraţia Publică Locală de nivelul II şi I.

La această întrunire de lansare a proiectului a participat şeful Direcţiei Generale Securitate Publică al Inspectoratului General al Poliției, colonel de poliție, Marin MAXIAN, care, prin mai multe exemple şi argumente, a reuşit să convingă publicul despre beneficiile colaborării dintre societatea civilă şi poliţie. Potrivit reprezentanţilor de la Inspectoratul General al Poliţiei, scopul acestui proiect îl constituie crearea unei comunităţi mai sigure prin combaterea şi prevenirea infracţiunilor

edit 1024

La eveniment a fost prezent şi preşedintele raionului Ocniţa, Vasile ROMANIUC care, salută implementarea proiectului „Supraveghere de vecinătate” pe teritoriul raionului.

Cu un mesaj de salut, precum şi despre cele 42 acorduri de constituire a Sectoarelor de Supraveghere de Vecinătate, în faţa publicului a vorbit şeful Inspectoratului de Poliţiei Ocniţa, Oleg COJOCARI. Dînsul a îndemnat cetăţenii să nu fie indiferenţi ce li se întîmplă vecinului, să fie receptivi la nevoile altora şi, să fie deschişi spre colaborare cu oamenii legii.  Un vecin bun — o localitate în siguranță!,  “…astfel vom reuşi să asigurăm ordinea publică, să prevenim multe infracţiuni şi, să oferim protecţie şi securitate oamenilor din raionul Ocniţa”, susţine Oleg Cojocari.

În acest context, au fost semnate oficial contractele de colaborare între primari, liderii sectoarelor de vecinătate şi conducerea Inspectoratului de poliţie Ocniţa.

În cele 42 sectoare identificate au fost instalate panouri informative cu inscripţia «ATENTIE! SECTOR SUPRAVEGHEAT DE VECINI».

P.S. La eveniment au participat şi tinerii voluntari din echipa „Implică-te şi Tu”, însoţiţi de către Lilia Hropotinschii, liderul AO „Paradis”.

edit 1046

edit 1052

About rciumac

Check Also

O discuție de suflet cu legendarul Denis VIERU, lider mondial la judo

  — Ce stă în spatele succesului unui sportiv desăvârșit, precum Dvs? — La general, …

Добавить комментарий