Home / Cotidian / „Bunicii grijulii” vor asigura securitatea copiilor la trecerile pietonale

„Bunicii grijulii” vor asigura securitatea copiilor la trecerile pietonale

„Bunicii grijulii” vor asigura securitatea copiilor la trecerile pietonale

 

Securitatea copiilor la trecerile pietonale va fi asigurată de către bunici. Iniţiativa aparţine Poliţiei RM. Oamenii legi, inspiraţi din experiența implementată cu succes în orașele din Italia,  au iniţiat proiectul „Bunici grijulii”care va fi practicat în toate localităţile din ţară.

Primii, familiarizaţi cu detaliile de implementare a acestui proiect au fost autorităţile din zona de nord a ţării. Întrunirea a avut loc în orăşelul Cupcini, raionul Edineţ.

Ideea ca  bunicii grijulii să fie prezenţi la trecerile pietonale din preajma instituţiilor de învăţământ pentru a-i ajuta pe copii să traverseze strada este salutată şi de autorităţile din raionul Ocniţa.

Potrivit şef IP Ocniţa, Oleg Cojocari, inițiativa „Bunici grijulii” este o activitate voluntară care va contribui la sporirea securității copiilor în timp ce traversează strada spre şcoală sau de la şcoală.

Scopul proiectului „Bunici grijulii” prevede consolidarea parteneriatului între Politie-APL şi societate civilă întru sporirea securității copiilor la trecerile pietonale. În opinia organizatorilor, implicarea bunicilor în acest proiect le oferă posibilitatea de a menţine o viaţă social-activă.

Proiectul Bunici grijulii este preluat din experiența italiană şi promovat în RM de către Gheorghe Cavcaliuc, șeful adjunct al IGP.

About rciumac

Check Also

Adela BLÎNDU, o personalitate strălucitoare din s.Clocușna, cu suflet profund îndrăgostit de muzică

Sunt oameni care, din prima clipă, pur și simplu, îți intră în suflet, pe care …

Добавить комментарий