Home / Cotidian / Campania națională de binefacere «Copil şcolarizat-copil protejat» la Ocnița!

Campania națională de binefacere «Copil şcolarizat-copil protejat» la Ocnița!

Campania națională de binefacere «Copil şcolarizat-copil protejat» la Ocnița!

Este o Campanie națională de binefacere «Copil şcolarizat-copil protejat», organizată la inițiativa Inspectoratului general al Poliției, cu scopul de a preveni abandonul școlar în rândul copiilor din familii vulnerabile și motivarea lor de a-și continua studiile. Ideea a fost susținută și de reprezentanții Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldove, Asociațiile Obștești «Terra Valahia», «Bunicii Grijulii» și Asociația Femeilor din Poliție. Astfel, în cadrul campaniei, polițiștii au dăruit ghiozdane pentru noul an de învățământ, rechizite școlare, haine, încălțăminte ș.a. pentru circa 1900 de copii din familii social vulnerabile din toată țara.

Această Campanie a ajuns și la Ocnița. Circa 50 de copii cu risc de abandon școlar sunt gata pentru școală. Părinții acestora sunt nespus de mulțumiți de ajutorul neașteptat din partea polițiștilor.

Copiii au fost și mai mulțumiți, fiind în calitate de invitați speciali la o masă plină cu dulciuri.

Potrivit lui Oleg Cojocari, șeful Inspectoratului de Poliție Ocnița, această Campanie aduce zâmbete și noi speranțe celor mai triști copii și părinți.  Astfel, poate fi prevenit abandonul școlar. Totodată, oamenii legii și-au asumat acest rol de a se implica în protejarea și educarea copiilor care sunt suspuși anumitor riscuri, cu scopul de a reduce rata criminalității juvenile.

La eveniment, de rând cu angajații IP Ocnița, au fost reprezentanți ai Inspectoratului General de Poliție,  Metropoliei Moldovei, Direcției Învățământ și AO Bunicii grijulii.

Reporter EDIT Media

About rciumac

Check Also

«Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează»

Inspectoratul de Poliție Ocnița se alătură Campaniei «Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează» Inspectoratul …

Добавить комментарий