Home / Cotidian / Campania „O casă protejată, o viaţă salvată” a demarat la Lipnic

Campania „O casă protejată, o viaţă salvată” a demarat la Lipnic

Campania „O casă protejată, o viaţă salvată” a demarat la Lipnic

Campania Naţională „O casă protejată, o viaţă salvată”, în raionul Ocniţa, a startat la Lipnic. Astăzi, 2 martie pompierii şi salvatorii secţiei Situaţii Excepţionale Ocniţa, în colaborare cu autorităţile locale şi asistenţii sociali, au vizitat mai mulţi oameni, în caselele cărora au fost instalate detectoare autonome de fum.

Pentru a preveni riscul de incendii în locuințele oamenilor din Lipnic și, de a-i proteja, au fost instalate în casele lor 52 detectoare, dintre care 18 – au fost procurate din contul primăriei, altele 35 – oferite din partea Direcţiei Situaţii Excepţionale.

În timpul procesului de instalare a detectoarelor autonome de fum, gospodarii de case au fost instruiţi de către specialistul serviciului de apărare împotriva incendiilor, Nicolae PUTIN, referitor la prevenirea incendiilor şi, au primit sfaturi din partea primarului Ion CUŞNIR care, împreună cu asistenţii sociali, a însoţit echipa de pompieri şi salvatori.

Odată cu montarea instalaţiilor contra fumului, au beneficiat de-o siguranţă antiincendiară  oamenii în etate, familiile cu mulți copii, persoanele cu dezabilități, dar și cei țintuiți la pat. Numele fiecărui beneficiar al Campaniei “O casă protejată, o viaţă salvată”a fost selectat de către asistenţii sociali din primărie.

Potrivit datelor oferite de Alexandru VACARI, şef-interimar SSE Ocniţa, de la începutul anului 2018 , pe teritoriul raionului Ocniţa au fost înregistrate -7 incendii  soldate cu decesul a 4 persoane, şi un prejudiciu material în sumă de 72500 lei.

Pe parcurs, urmează a fi montate detectoare autonome de fum în casele oamenilor în etate, familii cu mulți copii, persoanelor cu dezabilități, dar și a celor țintuiți la pat din toate localităţile din raionul Ocniţa.

Campania Națională „O casă protejată, o viață salvată” a fost iniţiată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI.

About rciumac

Check Also

«Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează»

Inspectoratul de Poliție Ocnița se alătură Campaniei «Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează» Inspectoratul …

Добавить комментарий