Home / Cotidian / Chef şi voie buna la Lipnic. Oamenii au sărbătorit Hramul satului

Chef şi voie buna la Lipnic. Oamenii au sărbătorit Hramul satului

Chef şi voie buna la Lipnic. Oamenii au sărbătorit Hramul satului

Locuitorii satului Lipnic au sărbătorit, la 21 noiembrie, într-o atmosferă incendiară, Hramul satului. Primăria Lipnic le-a organizat localnicilor un concert de zile mari. La eveniment a participat deputatul în Parlament, Serghei CHISELIOV, dar și consilierul raional, peşedintele OT PDM Ocniţa, Constantin GAIDĂU, precum şi alţi reprezentanţi ai Partidului Democrat din Moldova.

Primarul comunei, Ion CUŞNIR zice că, fiind susţinut de consilierii locali, lucrătorii Căminului Cultural şi, un ajutor considerabil i-a acordat colegii de partid, i-a fost uşor să pună la punct toate momentele organizatorice.

„Cu mândrie și deosebită plăcere, pot să afirm că satul Lipnic este o localitate frumoasă, cu oameni buni la suflet și cu bogate tradiţii. Urez tuturor multă sănătate, prosperare şi realizări frumoase. Buna dispoziţie să vă însoţească mereu. Vă mulţumesc neîncetat pentru încrederea acordată şi, pentru că împreună reuşim să facem fapte bune pentru localitatea noastră. La mulţi ani, Lipnic!”, spune  Ion Cuşnir.

 

Locuitorii din Lipnic  au fost felicitaţi şi de deputatul Serghei Chiseliov, care a menţionat,din start că este mândru de faptul că se află în localitatea unde a luptat Ştefan cel Mare. “…Şi Dumneavoastră, tuturor, asemenea prietenilor mei, eu vă urez 4 lucruri. Să fiţi sănătoşi, fericiţi, pozitivi şi iubiţi! …La Mulţi Ani!”.

Cu un mesaj de salut s-a adresat publicului şi preşedintele OT PDM Ocniţa, Constantin Gaidău: “…Şi la greu şi la bine, vă suntem alături. Vă salut din partea întregii echipe.  Fie ca această zi de sărbătoare să ne facă pe toţi mai toleranţi şi mai deschişi unii faţă de alţii, mai receptivi  şi mai responsabili faţă de prezentul şi de viitorul satului, cât şi a întregii ţări. Să aveţi o sărbătoare de neuitat, alături de compozitorul şi interpretul Ian Raiburg”.

După ce au sărbătorit acasă cu rudele, oamenii au mers la concert unde s-au distrat cu cântece, dans şi multă voie bună. Locuitorii consideră că Hramul satului este un prilej nu numai de a face ordine prin curte, măturat şi vopsit, dar şi de a aduna în fiecare an rudele şi cei dragi inimii la o masă de sărbătoare, care este doldora de bucate gustoase şi băuturi alese. ”Am sărbătorit acasă, la masa de sărbătoare, împreună cu toţi oaspeţii adunaţi, iar acum am venit la Căminul de Cultură, la concert, să ne veselim împreună cu tot satul. Mulţumim domnului primar de aşa o sărbătoare frumoasă ”, a menţionat Ana Vidaico.

Conform tradiţiei, în acestă zi, creştinii au mers la biserică.

De dimineaţă am fost la biserică. Am asistat la slujbă. Am aprins lumânări de sănătate şi, m-am rugat la Bunul Dumnezeu. Apoi, acasă am întâmpinat oaspeţii, am stat la masă şi, acum am venit să dansăm şi să ne veselim”, spune Marina Capmoale, locuitoare a satului Lipnic.

Este foarte important ca în această zi să ne ducem la biserica din satul nostru. Anume de Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil biserica din Lipnic a fost pentru prima dată sfinţită, la 21 noiembrie, 1864”, a spus Elena Surduleac, o altă locuitoare a satului.

Intrând în discuţie cu mai mulţi oameni veniţi la sărbătoare, am înţeles cât de mult ei îşi iubesc baştina, îşi respectă tradiţiile şi, cât de mult stimează edilul satului, despre care au spus atâtea cuvinte de laudă  şi de apreciere ca Om, ca Primar.

Atmosfera de sărbătoare a fost încinsă de cântecele interpretate de artistul poporului Ian Raiburg, precum şi de alţi interpreţi veniţi de la Bălţi. Oamenii, au uitat de oboseală, de toate grijile şi, s-au distrat pe cinste.

Tonalitatea de dans, chef şi voie bună a fost dată  chiar de primar. Ion Cuşnir, după câteva dansuri în cercul maturilor, a fost prins în hora copiilor. Mare a fost bucuria vlăstăraşilor lipniceni, văzându-se de mână cu domnul primar în joc. S-au rotit în dans, cântec după cântec, cu el de mână.

Sărbătoarea a culminat cu un spectaculos show de artificii.

Să trăiţi în pace şi armonie! La mulţi ani, Lipnic!

Ludmila Podgurschii

About rciumac

Check Also

Adela BLÎNDU, o personalitate strălucitoare din s.Clocușna, cu suflet profund îndrăgostit de muzică

Sunt oameni care, din prima clipă, pur și simplu, îți intră în suflet, pe care …

Добавить комментарий