Home / Cotidian / ”Acces pentru succes: parteneriate pentru dezvoltare durabilă comunitară”

”Acces pentru succes: parteneriate pentru dezvoltare durabilă comunitară”

AO „PARADIS” din Ocniţa a fost selectată pentru participarea în cadrul proiectului  „Acces pentru succes: parteneriate pentru dezvoltare comunitară durabilă”

În perioada 18 octombrie – 17 noiembrie a fost efectuată evaluarea aplicațiilor înregistrate în apelul de participare în cadrul proiectului ”Acces pentru succes: parteneriate pentru dezvoltare durabilă comunitară”. La Concursul de aplicare a participat şi AO “PARADIS” din Ocniţa, conducător Lilia Hropotinschi.

Proiectul are scopul de dezvoltare a comunităților locale pe ambele maluri ale Nistrului, pe baza modelului de dezvoltare comunitară pe bază de active (ABCD), prin identificarea resurselor și necesităților locale, finanțarea proiectelor de dezvoltare locală, în domenii precum:

Cultură și sport

Ecologie

Dezvoltare economică

Sfera socială și turism.

Conform regulamentului de participare, procesul de evaluare a constat din trei etape: evaluarea formală, evaluarea de fond și aprobarea rezultatelor evaluării aplicațiilor și selectarea participanților de către Consiliul Proiectului, spune  https://a2s.vox.md

Evaluarea de fond a constat din două etape.

La prima etapă au fost selectate 66 de aplicații de pe ambele maluri ale Nistrului, care au primit cel mai înalt punctaj. Cu reprezentanții acestor organizații/grupuri de inițiativă locală au avut loc întâlniri individuale, la care au participat reprezentanții din partea aplicantului, a comunității locale și membrii comitetului de evaluare. Aprobarea organizațiilor și grupurilor de inițiativă locală selectate a fost realizată de Consiliul Proiectului în baza criteriilor, stipulate în apelul de participare și rezultatelor evaluării de fond. Ca urmare, pentru participarea în cadrul proiectului au fost selectate câte 21 de organizații de pe ambele maluri ale Nistrului.

Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană în cadrul programului „Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii” și cofinanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polonia, în cadrul programului polonez de cooperare pentru dezvoltare – Asistența Poloniei.

About rciumac

Check Also

«Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează»

Inspectoratul de Poliție Ocnița se alătură Campaniei «Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează» Inspectoratul …

Добавить комментарий