Home / PDM / Conferinţa de reorganizare a Organizaţiei Teritoriale Ocniţa a Partidului Democrat din Moldova

Conferinţa de reorganizare a Organizaţiei Teritoriale Ocniţa a Partidului Democrat din Moldova

Conferinţa de reorganizare a Organizaţiei Teritoriale Ocniţa a Partidului Democrat din Moldova

Sîmbătă, la 17 decembrie 2016,  în sala festivă a Şcolii de Arte “T. Negară”, conducerea PDM din raionul Ocniţa a convocat Conferinţa de reorganizare, cu participarea membrilor de partid, a cordonatorului Sergiu Popovici şi, invitatul special, Marcel Răducan, vicepreşedinte PDM, Deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Scopul principal al întrunirii a fost reorganizarea şi funcţionarea OT PDM Ocniţa, precum şi familiarizarea democraţilor cu rezultatul muncii lor pe parcursul anilor 2015-2016.

La ordinea de zi, iniţial, Constantin Gaidău, preşedintele OR Ocniţa PDM, a raportat despre activitatea Consiliului OR Ocniţa, precum şi despre programul de acţiuni pentru perioada următoare.

În opinia lui Constantin Gaidău, anii 2015-2016 au fost marcaţi prin alegeri, evenimente şi multă muncă politică. Echipa şi-a îndeplinit datoria bine, cu dăruire de sine,  astfel, PDM este reprezentat de 11 din 21 de primării ale raionului Ocniţa.

Dacă la guvernarea localităţilor din raion prevalează democraţii, nu este situaţia la fel de bună şi la guvernarea raionului. Ei sunt în opoziţie. La acest moment, în discurs, s-a referit Valeriu Tabuica, consilier raional, ex-preşedinte a OR PDM. Dînsul susţine că este necesar de depus un volum mai mare de muncă strategică pentru ca rezultatul să fie cel dorit.

Un alt subiect al Conferinţei a fost Raportul de activitate a Comisiei de Cenzori, prezentat de Ludmila Guţul.

Înainte de a trece la “alegerile” din cadrul OR, şi-au expus părerea, doleanţele şi problemele cu care se confruntă şi edilii din localităţile raionului.

Emilia Albu, primar de Mereşeuca, a vorbit despre realizările efectuate în localitate, despre susţinerea autorităţilor şi a cetăţenilor. Recent venită de la o întrunire republicană a primarilor, dînsa susţine că părerea mai multor primari din ţară este că acest Guvern este cel mai deschis şi lucrativ şi, cel mai predispus de a conlucra cu autorităţile locale.

Primarul de Hădărăuţi, Iurie Lupu, s-a adresat mai mult deputatului în Parlament, Marcel Răducan, cu o întrebare-rugăminte. “Despre care patriotism să vorbim, dacă Ocniţa nu figurează pe toate hărţile Moldovei şi nici la prognoza meteo nu se aude despre Ocniţa. Vă rog mult, să-i spuneţi prezentatoarei să ofere şi pentru noi date despre starea vremii..”. După ce şi-a “vărsat amarul”, primarul de Hădărăuţi a trecut la “chef şi veselie”, de la ziua Hramului localităţii, menţionînd că satul a purtat straie de sărbătoare mai multe zile la rînd. Dînsul a mulţumit noilor colegi de partid pentru ajutor şi susţinere în acele zile “încărcate” cu evenimente şi…în special, pentru concert şi grandiosul foc de artificii, admirat de locuitorii satului.

Preşedinta Organizaţiei de Femei, Svetlana Cotova a prezentat o informaţie despre activitatea întreprinsă în scurta perioadă de cînd deţine funcţia de lider a femeilor democrate din raion.

Despre viaţa tinerilor democraţi din Ocniţa a vorbit  preşedintele Organizaţiei de Tineret, Alexandru Punga.

În discursul său, Marcel Răducan, Vicepreşedinte PDM, Deputat în Parlamentul Republicii Moldova a menţionat că partidul este matur şi este gata să-şi asume responsabilităţile faţă de ţară. „…Chiar şi atunci cînd, la un moment dat, înainte de alegeri, şi-a dat seama de schimbările care trebuie întreprinse, s-a mers la unele cedări politice, de mulţi neînţelese încă, partidul a pus mai presus interesul naţional, decît cel politic..”. Fiind în ajun de un Nou An, le-a urat ocniţenilor sărbători frumoase,  viitor luminos, stabilitate în Moldova şi pace în familii.

Participanţii la conferinţă au stabilit o Rezoluţie, prezentată de Igor Voleac. Rezultatele obţinute sunt satisfăcătoare.  „…În baza informaţiilor acumulate, se vor lua deciziile corespunzătoare ca potenţialul ORP PDM Ocniţa să fie valorificat pe deplin”.

Forumul a continuat cu alegerea componenţei Consiliului OR, Comisiei de Cenzori, a delegaţilor la Congresul al VIII a PDM.

A demarat prima şedinţă organizatorică a CR cu alegerea organelor de conducere.

La funcţia de preşedinte al ORP PDM Ocniţa a fost reales Constantin Gaidău.

La propunerea lui Constantin Gaidău, la funcţia de Preşedinte de onoare a ORP PDM Ocniţa, a fost desemnat Valeriu Tabuica. Funcţia de vicepreşedinte o va deţine Victor Levca. În calitate de secretar executiv a fost confirmat Vadim Capaţina. A fost aleasă şi componenţa Biroului executiv.

De asemenea, au fost aprobate sarcinile prioritare ale Organizaţiei Raionale Ocniţa a PDM pentru anul 2017.

În final, delegaţii la Conferinţă au primit colindatorii. “Teiuşii” de la Lipnic le-au reînviat spiritul sărbătorilor de iarnă printr-un buchet de cîntece şi colinde, apoi semănîndu-i pe toţi cu ani mulţi, sănătate şi voie bună.

Ludmila Podgurschii

 

About rciumac

Check Also

28 ianuarie – Caravana electorală PDM la Ocnița!

28 ianuarie – Caravana electorală PDM la Ocnița. În programul acțiunilor vor fi întâlniri cu …

Добавить комментарий