Home / Cotidian / Contabilii din raionul Ocnița – instruiți cum să calculeze corect majorările salariale

Contabilii din raionul Ocnița – instruiți cum să calculeze corect majorările salariale

Contabilii din raionul Ocnița – instruiți cum să calculeze corect majorările salariale

Conform planului de acțiuni al Ministerului Finanțelor, toți contabilii din instituțiile de stat vor fi instruiți în domeniul punerii în aplicare a noii Legi a salarizării în sectorul bugetar.

În raionul Ocnița, primii contabilii care au participat la cursul de instruire sunt cei de la primării, grădinițe și școli.

Trainingul a fost moderat de către Igor Voleac, șeful Direcției Deservire Fiscală Ocnița care, a încurajat participanții la un dialog interactiv, astfel ca informația prezentată de formatori, să fie pe înțelesul tuturor, ca, ulterior să fie pusă corect în aplicare la recalcularea lefilor.

Reprezentanții Direcției Deservire Fiscală Ocnița și ai Direcției Finanțe a CR au informat publicul despre cadrul normativ la calcularea salariilor, precum și despre componentele salariului lunar și formula determinării salariului de bază.

Iar reprezentantul Direcției Generale Administrare Fiscală a municipiului Chișinău, le-a explicat contabililor cum corect se stabilește clasa de salarizare finală.

Instruirile în domeniul punerii în aplicare a Legii privind sistemul unic de salarizare în sectorul bugetar sunt organizate de Ministerul Finanțelor și ghidate de membrii grupului de formatori, instituit de minister. Contabilii vor beneficia de acest suport până la data de 28 februarie 2019.

EDIT Media

Informații suplimentare la această temă, găsiți aici:

About rciumac

Check Also

«Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează»

Inspectoratul de Poliție Ocnița se alătură Campaniei «Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează» Inspectoratul …

Добавить комментарий