Home / Aviz / „Copil şcolarizat-copil protejat”

„Copil şcolarizat-copil protejat”

„Copil şcolarizat-copil protejat”

Inspectoratul General al Poliției împreună cu reprezentanții Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldove, Asociațiile Obștești „Terra Valahia”, „Bunicii Grijulii” și Asociația Femeilor din Poliție au lansat Campania națională de binefacere „Copil şcolarizat-copil protejat” care va dura până pe 18 august. Campania este organizată la inițiativa Inspectoratului General al Poliției şi are drept scop prevenirea abandonului școlar în rândul categoriilor defavorizate de copii și motivarea lor să-și continue studiile prin sensibilizarea societății de a se implica în protejarea, educarea copiii care sunt supuși anumitor riscuri, totodată, de a reduce rata criminalității juvenile. Beneficiarii acestei campanii sunt copiii care au abandonat şcoala sau care nu au fost şcolarizaţi şi au nevoie de ajutor pentru a frecventa cursurile învăţământului obligatoriu, precum şi copii în risc de abandon şcolar, elevi în ciclul primar, gimnazial sau liceal de învăţământ. Astfel, circa 1900 de copii din toate raioanele țării cu risc de abandon școlar, vor putea păși zâmbitori şi plini de speranță în noul an școlar cu îmbrăcăminte, ghiozdane și rechizite școlare.

„Acest proiect a fost creat pentru comunitate şi împreună cu comunitatea. Împreună vom putea contribui la educaţia următoarei generaţii, or copiii sunt viitorul nostru. Suntem convinşi că această acțiune va reduce maximal numărul de infracțiuni comise de minori și incidente în care sunt implicați aceştia, devenind de multe ori victime, a specificat șeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc. De asemenea, în cadrul evenimentului a avut loc semnarea unui acord de colaborare între Poliție și AO Clubul sportiv ”Terra Valahia”, care îşi propun pe viitor realizarea şi implementarea activităților sociale.

Reamintim, că astfel de Campanii au fost organizate de către Inspectoratul General al Poliției în vederea susținerii persoanelor şi copiilor aflați în dificultate și promovării spiritului de responsabilitate civică.

About rciumac

Check Also

«Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează»

Inspectoratul de Poliție Ocnița se alătură Campaniei «Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează» Inspectoratul …

Добавить комментарий