Home / Cotidian / Cu plecăciune către rudele ostaşilor căzuţi la datorie!

Cu plecăciune către rudele ostaşilor căzuţi la datorie!

Şeful Secţiei administrativ-militare Ocniţa împreună cu efectivul din subordine îşi pleacă fruntea în faţa ostaşilor care au manifestat bărbăţie şi curaj în clipe de grea cumpănă pentru Republica Moldova. În conflictul armat din 1991-1992 au participat circa 29 mii de persoane printre care au fost şi pământenii noştri. Cei 219 combatanţi, locuitori ai raionului Ocniţa rămaşi în viaţă în zilele de azi, au luptat cu arma în mîini pentru integritatea şi independenţa Republicii Moldova. Cu plecăciune către rudele ostaşilor căzuţi la datorie Vrabie Nicolae Mihai băştinaş s. Grinăuţi-Moldova şi Martîniuc Anatol Grigore băştinaş din s. Lencăuţi  adevăraţi patrioţi ai neamului, care şi-au dat viaţa pentru pacea şi liniştea noastră. Numele lor va rămâne mereu în memoria noastră.

Data de 2 martie rămâne cea mai tragică zi din istoria Republicii Moldova. Deşi anul acesta se împlinesc deja 26  ani de la declanşarea conflictului transnistrean, evenimentele tragice din acelea timpuri nu sînt uitate. Veteranii păstrează memoria acelui război în sufletele şi în inimile lor, iar noi ne închinăm până la pământ în faţa vitejiei lor şi le mulţumim pentru viaţa paşnică ce o avem azi şi pentru o ţară independentă.

About rciumac

Check Also

«Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează»

Inspectoratul de Poliție Ocnița se alătură Campaniei «Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează» Inspectoratul …

Добавить комментарий