Home / Cotidian / Cum locuitorii raionului Ocnița vor putea sfinți pasca în acest an

Cum locuitorii raionului Ocnița vor putea sfinți pasca în acest an

Astăzi, 16 aprilie, membrii Comisiei pentru Situații Excepționale a raionului Ocnița s-au întrunit într-o ședință extraordinară pentru a discuta despre posibilitățile de organizare a serviciului divin din Noaptea Învierii, precum și despre modalitatea de a sfinți pasca și bucatele pentru masa de sărbătoare. În acest context, autoritățile au DECIS:

  1. În Noaptea Învierii (18 spre 19 aprilie 2020), comunitățile religioase vor oficializa slujbele praznicale de „Sfintele Paști” doar de către fețele bisericești, fără participarea enoriașilor. Totodată, nu se vor sfinți darurile de Paști în incinta și adiacentul bisericilor/mănăstirilor.
  2. Slujbele praznicale se vor petrece în strictă concordanță cu recomandările normelor de apărare împotriva incendiilor, (conform anexei). Responsabilitatea în cauză se pune în sarcina preoților bisericilor.
  3. În localitățile urbane și rurale, după finalizarea slujbelor praznicale de „Sfintele Paști”, reprezentanții fețelor bisericești se vor deplasa pe drumurile publice /locale pentru a asigura sfințirea darurilor credincioșilor, pe care le vor amenaja la poarta casei/locuinței, cu respectarea distanței sociale și a măsurilor de protecție individuală.

Este pentru prima dată când, în Noaptea Învierii, Sfânta Liturgie de Paști se va petrece fără participarea enoriașilor.

About rciumac

Check Also

A fost dat startul etapei de testare a noii versiuni a sistemului „e — Factura”

Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF) informează că a efectuat, în baza propunerilor formulate …

Добавить комментарий