Home / Cotidian / Elevele din raionul Ocniţa, desemnate cu locul I în Concursul republican ”Limba noastră-i o comoară”

Elevele din raionul Ocniţa, desemnate cu locul I în Concursul republican ”Limba noastră-i o comoară”

Elevele din raionul Ocniţa, desemnate cu locul I în Concursul republican ”Limba noastră-i o comoară”

Trei eleve din gimnaziul „Emil Loteanu” din Clocuşna, recent, au fost desemnate cu Locul I în Concursul republican pentru elevi ”Limba noastră-i o comoară”.

Acest Concurs, iniţiat de Ministerul Educaţiei în colaborare cu Ambasada României în Republica Moldova, a îngemănat inspiraţiile a peste 1000 de elevi din toată republica.

image (2)

Iniţial, până a ajunge la etapa republicană, participanţii au concurat la nivel local pe parcursul lunilor ianuarie-februarie 2017.

Snapshot - 102

Potrivit Allei Toncoglaz, director adjunct Direcţia Învăţământ Ocniţa, elevii au avut de prezentat un material audiovisual care să conţină diverse activităţi curriculare şi extracurriculare, prezentări de proiecte individuale şi de grup ce conturează importanţa comunicării corecte în şcoală şi în comunitate.

Evaluând produsele la etapa raională, au fost desemnaţi învingătorii:

Locul I – gimn. „Emil Loteanu”, autori: Tcaci Casandra, Melnic Olivia, Melnic Otilia, prof. Tcaci Sabina;

Locul II- Pîrlea Dumitriţa, gimn. Hădărăuţi, prof. Gaivas Natalia, gimn. Gîrbova, grup de elevi, prof. Dimitraş Raisa;

Locul III – gimn. Mereşeuca, autor Sevastianov Vitalie, prof. Tomai Gabriela; LT „M. Eminescu”, grup de elevi, prof. Caşciuc Ala.

Produsul audiovizual al elevilor Tcaci Casandra, Melnic  Olivia, Melnic Otilia din Clocuşna a fost desemnat ca cel mai reuşit şi la nivel republican, fiind apreciat cu Locul I.

Direcţia Învăţământ Ocniţa felicită participantele şi mulţumeşte cadrelor didactice pentru rezultatele obţinute.

Concursul pentru elevi „Limba noastră-i o comoară” a fost la prima ediţie. În 2017 se împlinesc 100 de ani de la publicarea poemului „Limba noastră” de Alexei Mateevici, devenit în 1995 Imnul de Stat al Republicii Moldova.

Snapshot - 103

About rciumac

Check Also

«Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează»

Inspectoratul de Poliție Ocnița se alătură Campaniei «Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează» Inspectoratul …

Добавить комментарий