Leurda( ceremşa)- o plantă pe care nu o putem consuma decât la începutul primăverii.Cunoscută şi sub numele de usturoi de pădure ,datorită mirosului specific de usturoi,aceasta plantă este bogată în vitamine precum A şi C şi în minerale ,cum ar fi calciu ,fier,fosfor precum şi alţi nutrienţi benefici organismului nostru.Deci ,iată sugestiia mea de a consuma aceasta plantă,nu avem nevoie decât de leurda ,cartofi, ouă,ulei,maioneză,sare,piper.
Varianta 1
SALATĂ DE LEURDA CU CARTOFI
Ingrediente:
Cartofi-5 bucaţi( aprox. 600 g)
Leurdă( ceremşa)- o legătură generoasă
Ulei-aprox. 60 ml
sare
Mod de preparare:
Cartofii fierţi ,curăţaţi de coajă şi răciţi vor fi tăiaţi cubuleţe nici prea mari dar nici mărunţi ,se vor amesteca cu leurda (spalată bine in prealabil şi scursă de apă )tocată fin,adăugăm uleiul,eu folosesc ulei de dovleac ,e ceia ce e in cănuţa mică,are o culoare de un verde închis,dar e cumva asemănător la gust cu uleiul proaspăt de casă,dar merge de oricare aveţi.Sărăm după gust.Lăsăm 5 min.să se pătrundă aromele şi putem servi.POFTĂ BUNĂ!
Varianta 2
SALATĂ DE LEURDĂ CU OU ŞI MAIONEZĂ
Ingrediente:
Leurdă- 1 legătură
Ouă-3 bucăţi
Maioneză-100-150 g după cum ne place
Sare,piper
Mod de preparare :
Tocăm ouăle fierte după cum ne place şi le amestecăm cu leurda tocată fin,adăugăm maioneza,sare ,eventual piper măcinat, de preferat alb, dacă avem.După ce am omogenizat bine salata o dăm la frigider aproximativ o jumătate de oră…..şi POFTĂ BUNĂ!
Varianta 3
SALATĂ DE LEURDĂ COMBINATĂ
Ingrediente:
Cartofi-3 bucaţi cam 300 g
Leurdă- 1 legătură
Ouă-3 bucăţi
Maioneză-200 g
Sare,piper
Mod de preparare
În această variantă vom amesteca cartofii cu ouăle ,vom adăuga leurda tocată fin , maioneza,sărăm ,piperăm,Lăsăm un sfert de oră la rece.Atât..POFTĂ BUNĂ!