Home / Recete / Leurda( ceremşa)

Leurda( ceremşa)

Leurda( ceremşa)- o plantă pe care nu o putem consuma decât la începutul primăverii.Cunoscută şi sub numele de  usturoi de pădure ,datorită mirosului specific de usturoi,aceasta plantă este bogată în vitamine precum A şi C şi în minerale ,cum ar fi  calciu ,fier,fosfor  precum  şi alţi nutrienţi  benefici  organismului nostru.Deci ,iată sugestiia mea de a consuma aceasta plantă,nu avem nevoie decât de  leurda ,cartofi, ouă,ulei,maioneză,sare,piper.

Clipboard04

Varianta 1

SALATĂ DE LEURDA CU CARTOFI

Ingrediente:

Cartofi-5 bucaţi( aprox. 600  g)

Leurdă( ceremşa)- o legătură generoasă

Ulei-aprox. 60 ml

sare

Mod de preparare:

Cartofii  fierţi ,curăţaţi de coajă şi răciţi vor fi tăiaţi cubuleţe nici prea mari dar nici mărunţi ,se vor amesteca cu leurda (spalată  bine in prealabil şi scursă de apă )tocată fin,adăugăm uleiul,eu folosesc  ulei de dovleac  ,e ceia ce e in cănuţa mică,are o culoare de un verde închis,dar e cumva asemănător la gust cu uleiul proaspăt de casă,dar merge de oricare aveţi.Sărăm după gust.Lăsăm 5 min.să se pătrundă aromele şi putem servi.POFTĂ BUNĂ!

Clipboard05

 

Varianta 2

SALATĂ DE LEURDĂ CU OU ŞI MAIONEZĂ

Ingrediente:

Leurdă- 1 legătură

Ouă-3 bucăţi

Maioneză-100-150 g după cum ne place

Sare,piper

Mod de preparare  :       

Tocăm ouăle fierte  după cum ne place şi le amestecăm cu leurda tocată fin,adăugăm maioneza,sare ,eventual piper măcinat, de preferat alb, dacă avem.După ce am  omogenizat bine salata o dăm la frigider aproximativ o jumătate de oră…..şi POFTĂ BUNĂ!

Clipboard06

 

Varianta 3

SALATĂ DE LEURDĂ COMBINATĂ

Ingrediente:

Cartofi-3 bucaţi cam 300  g

Leurdă- 1 legătură

Ouă-3 bucăţi

Maioneză-200 g

Sare,piper

 Mod de preparare

În această variantă vom amesteca cartofii cu ouăle ,vom adăuga leurda tocată fin , maioneza,sărăm ,piperăm,Lăsăm  un sfert de oră la rece.Atât..POFTĂ BUNĂ!

Clipboard07

About rciumac

Check Also

Gem de ardei iuti

Gem de ardei iuti

Добавить комментарий