Home / Cotidian / Eroii ocniţeni s-au întrecut la probe sportive pentru „Cupa Eroilor”

Eroii ocniţeni s-au întrecut la probe sportive pentru „Cupa Eroilor”

Eroii ocniţeni s-au întrecut la probe sportive pentru Cupa Eroilor”

La data de 25 februarie, 2017 în or. Bălţ, s-a desfăşurat tradiţionala competiţie militar-sportivă, organizată în cadrul Concursului Republican militar-sportriv patriotic ”Cupa Eroilor”.

Evenimentul este consacrat memoriei Eroilor căzuți în războiul pentru apărarea integrității teritoriale și Independenței Republicii Moldova. În acest an a ajuns la cea de-a şasea ediţie şi a întrunit 26 de echipe de tineret şi 14 de veterani din toată ţara. Participanţii s-au întrecut la 3 probe sportive: mini-fotbal, tir şi armwrestling.

IMG_20170225_091441

Din raionul Ocniţa au participat 2 echipe.

Prima echipă de veterani de război s-a întrecut la concursul de tragere la ţintă. Din 14 echipe, Ocniţa a ocupat locul IV, premiată cu Diploma de Onoare. Au participat veteranii: Igor Lucaşciuc, Mihai Palamarciuc, Vladimir Gumionîi, Ghenadii Gogoli, Gheorghe Rotari, Victor Bahnaru, Anatolie Mateiciuc, Filip Mladinov, Vlad Savtiuc, Victor Didoruc.

IMG_20170225_093931

A două echipă de fotbalişti a întrunit 10 elevi ai Colegiului agroindustrial Grinăuţi, antrenor Mihail Galuşca. Din cele 24 de echipe, a ocupat locul V, premiată cu Diploma de Onoare.

Potrivit preşedintelui Asociaţiei veteranilor a conflictului armat pentru apărarea integrității teritoriale și Independenței Republicii Moldova din raionul Ocniţa, Igor LUCAŞCIUC, scopul participării în astfel de competiţii este de a comemora eroii căzuţi la datorie şi, totodată, de a transmite prin exemplul proporiu o educaţie patriotică generaţiei în creştere. Dînsul adresează sincere mulţumiri tuturor ocniţenilor care au binevoit să participe la competiţiile militar- sportive, desfăşurate în oraşul Bălţi.

Evenimentul a întrunit circa 500 de participanţi şi, a fost organizat cu susţinerea Ministerului Apărării, Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Tineretului şi Sportului.

IMG_20170225_092701(1)

About rciumac

Check Also

«Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează»

Inspectoratul de Poliție Ocnița se alătură Campaniei «Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează» Inspectoratul …

Добавить комментарий