Home / Cotidian / Cum ne putem proteja până când va fi disponibil vaccinul împotriva coronavirusului

Cum ne putem proteja până când va fi disponibil vaccinul împotriva coronavirusului

De ce este important să ne protejăm împotriva noului coronavirus?

Atât timp cât nu există o soluție de tratament 100% eficace pentru acest virus, protejarea este un factor împortant pentru evitarea infectării.

Cum ne protejăm?

Spălarea mâinilor ori de câte ori este nevoie reprezintă o soluție care poate reduce drastic riscul de infectare. Se recomandă spălarea mâinilor cu apă și săpun, pentru cel puțin 20 secunde.

Dezinfectarea mâinilor cu soluții pe bază de alcool trebuie să fie făcută înainte de a aplica masca și după scoaterea acesteia, precum și după ce atingeti suprafețe cu potențial ridicat de contaminare: mese, birouri, balustrade, butoane și alte suprafețe similare. Încercați să evitați să atingeți fața, ochii și nasul cu mâinile.

Masca de protecție este o măsură de prevenire a răspândirii noului coronavirus, iar folosirea ei este recomandată peste tot în lume. Acest lucru se întamplă, deoarece principala modalitate de transmitere a virusului este pe calea aerului, iar purtarea măștii reduce considerabil riscul ca particulele virale sa fie inhalate prin nas sau gură. O mare parte dintre persoanele infectate sunt asimptomatice și pot răspândi virusul fără să știe — prin purtarea măștii poate fi prevenit acest lucru.

Distanțarea fizică este la fel de importantă, deoarece virusul se poate transmite pe calea aerului. A fost stabilită ca masură suplimentară de limitare a răspândirii virusului, pornind de la o realitate științifică: particulele de coronavirus nu pot fi transportate pe distanțe mari. Două persoane care stau la distanța de minim 1.5 m una de cealaltă au risc redus de a se infecta, mai ales dacă poartă și masca de protecție.

Stimați locuitori ai raionului Ocnița, evitați locurile aglomerate, spațiile închise și, încercați să respectați distanța fizică față de oameni în public. Dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră are febră, tuse, dificultăți de respirație sau alte simptome asociate COVID-19, solicitați îndată asistență medicală.

About rciumac

Check Also

Primăria orașului Ocnița  Aviz Concurs   I etapă

Primăria orașului Ocnița  Aviz Concurs   I etapă Primăria orașului  Ocnița anunță membrii comisiei și candidații …

Добавить комментарий