Home / Cotidian / În ultima zi de iarnă – 4 incendii de vegetație uscată la Ocnița!

În ultima zi de iarnă – 4 incendii de vegetație uscată la Ocnița!

În ultima zi de iarnă – 4 incendii de vegetație uscată la Ocnița!

Astăzi, 28 februarie 2022, pompierii din Ocnița au fost alertați cu privire la 4 incendii, izbucnite simultan, în diferite localități ale raionului. Au fost nevoiți să lase activitatea ce ține de ajutorul refugiaților din Ucrana, pe care o desfășurau în s. Unguri și Otaci și, urgent, să intervină la stingerea incendiilor provocate de arderea vegetației uscate.

Nicolae Putin, șeful Secției Situații Excepționale Ocnița: După ce am stins vâlvătăi pe marginea unui drum, ne-am luptat cu flăcările izbucnite, încă în 2  localităţi. Trei incendii noi am lichidat, însă ne-a luat timp și forțe. La lichidarea celui de-al 4-lea care se extindea rapid – am apelat după ajutor la colegii din Dondușeni. Suntem supraobosiți, lucrăm într-un regim special, facem și ture de noapte, de aceea, cu toată inima, mă adresez către cetățeni:  Nu dați foc la vegetația uscată! Incendierea vegetației uscate este INTERZISĂ!

Pompierii din Ocnița îndeamnă locuitorii raionului să manifeste RESPONSABILITATE! Astfel de intervenţii presupun eforturi umane, materiale şi financiare ridicate şi nu au fost puţine situaţiile în care cei care au recurs la astfel de metode de igienizare şi-au pus în pericol viaţa şi bunurile materiale.  De asemenea, degajările mari de fum pot afecta traficul rutier sau feroviar şi există posibilitatea de producere a unor adevărate tragedii.

În ultimile 7 zile, angajații Secției Situații Excepționale din Ocnița au intevenit la lichidarea a 26 de incendii, provocate de arderea vegetației uscate.

Vă reamintim, nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderilor de vegetaţie uscată atrage după sine aplicarea de sancţiuni contravenţionale.

 

About rciumac

Check Also

Primăria orașului Ocnița  Aviz Concurs   I etapă

Primăria orașului Ocnița  Aviz Concurs   I etapă Primăria orașului  Ocnița anunță membrii comisiei și candidații …

Добавить комментарий