Home / PDM / Femeia din mediul rural omagiată la Ocniţa

Femeia din mediul rural omagiată la Ocniţa

Femeia din mediul rural omagiată la Ocniţa

Oficial se consideră o zi de sărbătoare. Spun oficial, căci în realitate, cele care sunt celebrate la nivel mondial în ziua de15 octombrie, nu cred că sărbătoresc, poate chiar, multe dintre ele, nici nu cunosc că este aşa o zi, dedicată lor – Femeilor din mediul rural.

Membrii echipei ocniţene a Partidului Democrat din Moldova, în susţinerea candidatului Marian LUPU la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, alături de Organizaţia raională de femei a PDM au sărbătorit pe cinste Ziua internaţională a Femeilor din mediul rural. Cu acest prilej, au invitat femei din toate satele raionului Ocniţa, care poartă pe umeri povara propriului serviciu, grijile gospodăriei, cresc copii, merg la biserică, coc pîine şi plăcinte, tot ele, prin muncă, contribuie la bunăstarea familiei şi la dezvoltarea economiei în ţară. Au fost invitate pentru a fi omagiate.

pdmfemei

Potrivit Svetlanei COTOVA, preşedinta Organizaţiei Raionale de Femei a Partidului Democrat din Moldova, această sărbătoare merită să fie cunoscută şi luată în consideraţie, astfel, femeile de la sate se simt mai speciale, căci şi aşa sunt umbrite de multă muncă şi, practic nici nu-şi rezervează puţin timp pentru ele, ca să-şi aducă aminte că sunt Femei.

Evenimentul a fost deschis cu un mesaj de felicitare din partea lui Constantin GAIDĂU, preşedinte Organizaţiei Teritoriale a PDM, în care a menţionat că nu întîmplător se spune că veşnicia s-a născut la sat…anume femeile de la sat sunt acelea care dau vieţii continuitate, ele ştiu a menţine şi focul în vatră şi, totodată, să contribuie la sporirea bugetului în familie. „…Să fiţi mereu atrăgătoare, frumoase şi sănătoase. Să aveţi în suflet linişte şi pace în casă, bucurii de la copii şi nepoţi, fie ca Dumnezeu să vă ocrotească şi, nicicînd să nu uitaţi că sunteţi Femei..”.

Cuvinte frumoase, din suflet, le-a urat femeiilor şi şeful Inspectoratului Fiscal Ocniţa, Igor VOLEAC. „…Sunteţi vocea, speranţa şi…viaţa noastră. Doar voi, prin dragoste şi gingăşie,  ne creşteţi aripi ca să fim mai bărbaţi şi să cucerim acel univers creat de voi, jumătatea frumoasă a lumii…”.

Cele peste 100 de femei prezente în sală au ascultat cu atenţie şi îndrumările de bine ce au venit din partea primarului de Clocuşna, Ruslan GOREACII. „…Să fiţi sănătoase, căci ne trebuiţi, să fiţi frumoase, ca să ne mîndrim cu voi, să fiţi fericite, căci noi vă iubim…”.

A continuat sărbătoarea cu îndrumări şi sfaturi de menţinere a sănătăţii, oferite de către Pavel GÎSCĂ, medic-şef Centrul Sănătate Publică „…Dacă sănătate nu este, nimic nu este…păziţi-vă, dragi femei, căci doar voi sunteţi cele care ştiţi a ne oferi iubire şi reda sens vieţii…”.

Un mesaj de cuvinte alese, dedicate femeilor din mediul rural a răsunat şi din partea Eugeniei SOCOLIC, preşedinta oamenilor în etate a OT PDM Ocniţa.

Sărbătoarea a fost întregită de un buchet de melodii şi dansuri oferite de colectvele coregrafice cu titlul «Model» de la Casa orășenească de Cultură Ocnița  «Izvoraş» și « Inspirație», a solistelor de la Şcoala de Arte „T. Negară”, Adriana Coroma şi Lica Rotaru.

Potrivit invitatelor, sărbătoarea Femeilor din mediul rural este una binevenită. ”…E bun prilej de a ne  aduce aminte de importanţa noastră şi, încă un motiv de a primi în dar flori…Mulţumim organizatorilor de aşa o sărbătoare frumoasă…” ne-a spus Lilia din Mihălăşeni.

Evenimentul a fost moderat de Ala Leşcina.

 

Ludmila Podgurschii

FOTO Aici………..

About rciumac

Check Also

28 ianuarie – Caravana electorală PDM la Ocnița!

28 ianuarie – Caravana electorală PDM la Ocnița. În programul acțiunilor vor fi întâlniri cu …

Добавить комментарий