Home / Cotidian / Forumul sindical consacrat Zilei Internaţionale a Familiei

Forumul sindical consacrat Zilei Internaţionale a Familiei

Forumul sindical consacrat Zilei Internaţionale a Familiei

Pe data de 13 mai a.c în or. Ocniţa, la initiativa Asociatiei Raionale a sindicatului ,,Viitorul “  s-a desfăşurat Forumul sindical consacrat Zilei Internaţionale a Familiei.A devenit deja o tradiţie  ca în luna mai sindicaliştii să se întâlnească la o astfel de  activitate.În cadrul forumului membrii de sindicat se informează  referitor la activitatea sindicatului în domeniul creării condiţiilor  de activitate a  sindicaliştilor şi organizării odihnei  copiiilor  lor, despre drepturile la o viață activă și un trai decent.

La lucrările Forumului au participat : dl Mihail Laşcu, preşedintele  Sindicatului ”Viitorul”; dna Stela Ţurţurica, Specialist superior, Direcţia Asistenţa Socială şi Protecţia Familiei; dl Crivoi Alexandru, directorul LT „Gh.Biruitorul” or.Ocniţa; dna Lîsîi Nadejda, specialist superior, DÎ CR Ocniţa; şi susţinătoarea şi promotoarea activităţii sindicale la nivel raional şi republican, Sturzinschi Ecaterina, preşedintele Asociaţiei sindicale raionale ,,Viitorul”.

Lucrările forumului au fost moderate de Jalbă Mihail, membrul Biroului Executiv şi Nevreanschi Veronica — preşedintele Consiliulului de Tineret.

Cu un cuvânt de salut către cei adunaţi la forum a venit dl M. Laşcu.În discursul său el a menţionat despre succesele  obţinute de Sindicatul ,,Viitorul” în apărarea intereselor membrilor de sindicat şi reglementarea rapoartelor de muncă şi a problemelor cu care se confruntă activitatea sindicalistă.Cu prilejul Sărbătorii Internaţionale a Familiei care este marcată pe 15 mai a fiecărui an s-a reiterate:

,, Familia este mediul în care venim pe lume, ne dezvoltăm şi la rândul nostru ne formăm o altă familie. Este locul unde găsim înţelegere, linişte şi soluţii la problemele care ne frământă. Cu condiţia ca în familie să existe comunicare, respect şi iubire”, ceea ce şi le-a dorit dl Mihail Laşcu celor prezenţi la forum.

Doamna Ţurţurica Steliana  a relatat despre serviciile  acordate de către direcţia susnumită, a reamintit cu ce probleme se pot adresa la dumneaei, a evaluat  situaţia în raion la acest capitol.

Cu o informaţie privind activitatea Consiliului Asociaţiei sindicale raionale Ocniţa în perioada anului 2017-2018 a venit şi  dna Ecaterina Sturzinschi, preşedintele Asociaţiei sindicale raionale.Doamna Sturzinsci s-a referit atât la succesele obţinute, cât şi la unele necesităţi cu care se confruntă membrii sindicali din domeniul învăţământului.

În discursul său doamna Ecaterina Sturzinschi s-a axat pe următoarele afirmaţii : ,, Familia a fost primul nucleu al societăţii.Familia nu numai că asigură stabilitatea şi dezvoltarea societăţii, dar joacă un rol important şi în motivarea individului, în realizările şi împlinirile lui, deci şi a întregului colectiv de lucru.Iată de ce familia este o fortăreaţă în care fiecare membru se simte în siguranţă.Iar tradiţiile, obiceiurile , valorile şi atmosfera din familie contează mult în formarea unui viitor sănătos”.

Forumul consacrat Zilei Internaţionale a Familiei a finalizat cu concursul ,,Jumătatea mea”.  La concurs au participat 5 cupluri de diferite vârste, membri  sindicalişti din r-nul Ocniţa. Aceştea au avut de înfruntat 4 probe, în care au trebuit să dovedească nivelul dragostei, respectului şi încrederii reciproce.Participanţii în cadrul concursului au demonstrat ingeniozitate, responsabilitate, creativitate, prezenţa simţului umorului, talent şi măiestrie. Nu au rămas indiferenţi nici suporterii care i-au susţinut prin aplauze pe concursanţi.

Prestaţia concurenţilor a fost evaluată de membrii juriului în componenţa nominală : dl Mihail Laşcu, preşedintele  Sindicatului ”Viitorul”; dna Stela Ţurţurica, Specialist superior, Direcţia Asistenţa Socială şi Protecţia Familiei; dl Crivoi Alexandru, directorul LT „Gh.Biruitorul” or.Ocniţa.

Pauzele între probele concursului au fost suplinite de numerele artistice ale micilor talente de la Centrul de Creaţie a Copiilor din or.Ocniţa, însoţiţi de către Suslina Anna, coregraf şi Casinciuc Alexei, director adjunct.

După analiza şi discutarea celor prezentate de concursanţi, juriul a decis să acorde următoarele nominaţii şi cadouri simbolice din partea sindicatului. Au fost acordate următoarele nominaţii:

Cel mai devotat cuplu –Savva Andrei şi Angela – LT ,,Gh.Biruitorul”/gimn. Lencăuţi;

Cel mai frumos cuplu— Cojocari Vasile şi Mihaela –gimn.Hădărăuţi;

Cel mai îndrăgostit cuplu —Leontear-Untu Adrian şi Adriana — gimn. Grinăuţi —  Moldova;

Cel mai ingenios cuplu —Raducan Vladislav şi Violeta –grădiniţa Grinăuţi – Moldova;

Cel mai celebru cuplu —Plămădeală Ion şi Veronica – DÎCR Ocniţa.

Sărbătoarea Familiei a culminat cu o horă moldovenească, care a unit într-un cerc pe toţi participanţii, suporterii şi organizatorii acesteia.

Avem speranţa că acest concurs va contribui la crearea atmosferei de consolidare, dragoste şi respect în familiile participanţilor. Deci, ce poate fi mai frumos şi mai bun în viaţă decât o famililie puternică, devotată, bazată pe dragoste şi respect.

Bodiu Liliana- preşedintele organizaţiei

sindicale primare din gimn. Gîrbova

About rciumac

Check Also

«Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează»

Inspectoratul de Poliție Ocnița se alătură Campaniei «Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează» Inspectoratul …

Добавить комментарий