Home / Aviz / În caz de urgență, apelăm un singur număr scurt – 112

În caz de urgență, apelăm un singur număr scurt – 112

În caz de urgență, apelăm un singur număr scurt – 112

Pentru a solicita intervenția pompierilor, ajutorul medicilor sau a polițiștilor, de astăzi, în caz de urgență, apelăm un singur număr scurt – 112.

Serviciile de urgență vor interveni mai rapid. Solicitantul nu va pierde secunde, gândindu-se ce număr să formeze – 901, 902 sau 903. Va forma doar 112, indiferent de ajutorul cărui serviciu specializat are nevoie.

Încă un avantaj este că pe monitorul operatorului îndată apare mai multă informație despre solicitant — numărul de pe care sună, datele personale din baza de date și locul aflării acestuia. Astfel, mai rapid vor interveni salvatorii pentru a  acorda ajutorul necesar și, totodată mai ușor vor fi identificate apelurile false.

112 este numărul unic pentru apelurile de urgență activ în toate statele membre ale Uniunii Europene.

Numărul de urgență 112 funcționează permanent, este gratuit și poate fi apelat din orice rețea de telefonie fixă sau mobilă.

Sunați la 112 doar dacă aveți o urgență!

P.S. Pentru funcționarea Serviciului Naţional Unic pentru apeluri de urgenţă 112, Guvernul a alocat 67 de milioane de lei.

 

About rciumac

Check Also

«Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează»

Inspectoratul de Poliție Ocnița se alătură Campaniei «Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează» Inspectoratul …

Добавить комментарий