Home / Cotidian / Ingenios! Săpunuri naturale inventate de Sorina Vesiolîi din s. Mihălăşeni, r-l Ocniţa

Ingenios! Săpunuri naturale inventate de Sorina Vesiolîi din s. Mihălăşeni, r-l Ocniţa

Ingenios! Săpunuri naturale inventate de Sorina Vesiolîi din s. Mihălăşeni, r-l Ocniţa

 

Sorina Vesiolîi din s. Mihălăşeni, r-l Ocniţa este studentă în anul III la Facultatea de Farmacie a Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”.

1vesiolii

Recent, Sorina a participat la a XIV-a ediție a Congresului Național al Studenților Farmaciști din România, organizat de Organizația Studenților Farmaciști din Craiova, cu susținerea Universității de Medicină și Farmacie din Craiova și a Federației Studenților Farmaciști din România. Evenimentul a unit în jur de 300 studenți farmaciști din diferite centre universitare, inclusiv și Republica Moldova.

În cadrul acestei Conferinţe, Sorina a fost premiată cu diplomă de gradul II. Ea a reuşit să impresioneze publicul prin noile produse inventate – săpune,  la baza cărora au doar ingrediente naturale, cu efecte antioxidante şi cicatrizante.

În cadrul sesiunii de comunicări științifice ea a  prezentat prima parte din lucrarea ,,Produse vegetale încorporate în remedii cosmetice“, elaborate în cadrul catedrei de Farmacognozie și Botanică Farmaceutică, disciplina Farmacognozie, coordonator științific: Doctor în științe farmaceutice Chiru Tatiana.

“Am ales această tematică, deoarece la momentul actual a apărut o creștere semnificativă a interesului populației pentru produsele cosmetice naturale, ceea ce prezintă o nouă tendință de a trăi mai sănătos.Din aceste considerente, ne-am propus ca scop obținerea remediilor cosmetice ce conțin ingrediente naturale cu proprietăți antioxidante.”, pentru Edit Ocniţa, spune Sorina Vesiolîi.

Realizarea studiului a durat 6 luni, în urma căruia, Sorina a inventat 6 produse noi: 5 tipuri de săpune şi 1 balsam de buze:

-săpun cu spirulină;

-săpun cu seminţe de viță de vie și ulei de cătină

-săpun cu fulgi de ovăs

-săpun cu zaţ de cafea

-săpun cu infuzie de Cyani flores

— balsam de buze cu ulei de cătină

Toate aceste produse noi  au la bază doar ingrediente naturale şi nu există încă pe piaţă.

 

Studenta Sorina Vesiolîi îşi propune pe viitor studierea mai amplă a acestei tematici, prin confirmarea stiințifică a proprietăților produselor obținute, totodată îşi planifică  să realizeze studii clinice şi pe seminițele din viță de vie.

 

Pînă a-şi vedea visul realizat în sensul direct al cuvîntului, Sorina recunoaşte că este nevoie nu doar de multă ambiţie şi perseverenţă, dar şi de un suport financiar.

 

Sorina, îţi dorim mult succes şi, cît mai curînd, produsele inventate de tine să apară pe piaţa de desfacere a RM.

 

Edit Ocniţa

About rciumac

Check Also

«Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează»

Inspectoratul de Poliție Ocnița se alătură Campaniei «Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează» Inspectoratul …

Добавить комментарий