Home / Cotidian / Instruire pentru tinerii voluntari «Implică-te și TU»

Instruire pentru tinerii voluntari «Implică-te și TU»

Instruire pentru tinerii voluntari «Implică-te și TU». Au aflat ce este lobby și advocacy

Tinerii voluntari din echipa «Implică-te și TU», AO Paradis au aflat ce este lobby-ul și advocacy-ul – termeni deseori utilizați și aplicați întru promovarea și apărarea intereselor.

Atelierul de instruire și comunicare a fost organizat de către Consiliul Național al Tinerilor din Moldova, Direcția Politici de Tineret. Evenimentul a fost moderat de către Roman BANARI, activist pentru drepturile omului și nediscriminare, Vice-președintele CNTM.

În cadrul acestei sesiuni, tinerii voluntari au beneficiat de o instruire privind participarea și cetățenia activă și importanța lor, au cunoscut utilitatea advocacy, strategia și formele acesteia. Totodată, formatorul Roman Banari, cu lux de amănunte, le-a spus tinerilor care sunt pașii necesari pentru infuențarea politicilor publice, cum să identifice și să definească problema, cum să-și planifice o campanie de advocacy întru soluționarea problemei și realizartea scopului.

Pe parcurs, echipa tinerilor voluntari au cunoscut și termenul U-REPORT.  Despre funcționarea U-REPORT-ului și cum exact tinerii pot contribui la schimbarea societății, le-a vorbit Olga, reprezentantă a CNTM.  A venit să-și împărtășească istoria de succes și Patricia, o tânără voluntară din Ialoveni care, împreună cu echipa, au știut cum să-și promoveze interesele și, cum să fie auziți și susținuți de autoritățile locale.

Pentru consolidarea cunoștințelor, sub egida formatorului Roman Banari, tinerii au realizat un exercițiu practic. Ei au încercat să elaboreze și să prezinte o strategie de advocacy. Dânsul i-a îndemnat pe tineri să fie activi și responsabili, cu insistență să-și promoveze interesele ca să-și realizeze scopul dorit, bine definit din start, demonstrându-le cum Advocacy poate fi un generator al schimbării.

Instruirea ” Activismul pentru drepturile tinerilor: advocacy ca generator al schimbarii”  a fost organizată de CNTM și, s-a desfășurat la inițiativa tinerilor voluntari «Implică-te și TU», AO Paradis, susținuți de coordonatorul Lilia HROPOTINSCHII.

Ludmila Podgurschii

About rciumac

Check Also

«Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează»

Inspectoratul de Poliție Ocnița se alătură Campaniei «Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează» Inspectoratul …

Добавить комментарий