Home / Educatie / Instruiţi FĂRĂ NOTE, pedagogii din învăţământul primar la Cursul de Formare Profesională Continuă în teritoriu

Instruiţi FĂRĂ NOTE, pedagogii din învăţământul primar la Cursul de Formare Profesională Continuă în teritoriu

Instruiţi FĂRĂ NOTE, pedagogii din învăţământul primar la Cursul de Formare Profesională Continuă  în teritoriu

Pedagogii din învăţământul primar al raionului Ocniţa, au fost instruiţi la modulul Evaluarea criterială prin descriptori în învăţământul primar. Instruirea a avut loc în cadrul Stagiului de Formare Profesională Continuă în teritoriu, desfăşurat în incinta LT “Gh. Biruitorul ” din Ocnita.

Alături de cadrele didactice din învăţământul primar, la Cursul de Formare Profesională Continuă au participat manageri şcolari şi pedagogi care predau Educaţia muzicală, Educaţia tehnologică, Educaţia fizică şi Educaţia plastică la clasele primare (I; II; III), cu scopul de a fi informaţi mai detaliat despre noua metodă de evaluare a rezultatelor învăţării.

Competenţele elevilor din clasele I-III sunt evaluate conform criteriilor calitative (minim, mediu, maxim), fără acordarea notelor. În conformitate cu nivelul atins al manifestării competenţelor elevului, descriptorii permit acordarea de calificative (suficient, bine, foarte bine).

Potrivit Ninei Vacari, şefa Centrului metodic, obiectivul principal al Cursurilor de Formare Profesională Continuă urmăreşte dezvoltarea performanţelor profesionale a cadrelor didactice şi asigurarea unui învăţământ de calitate în învăţământul primar.

Natalia Guţan, specialist în învăţământul primar şi preşcolar la Direcţia Învăţământ Ocniţa, susţine că pedagogii sunt mulţumiţi de calitatea orelor predate, de noile tehnici şi metode educaţionale aflate de la formatori.

Cadrele didactice din învăţământul primar au fost instruite de către formatorii Aliona Mustea şi Aurelia Fricaţel de la Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei.

Stagiile de Formare Profesională Continuă în teritoriu se realizează graţie  iniţiativei şefului Direcţiei Învăţămînt,  Ion ZAHARCO, ideea fiind susţinută de către Consiliul Raional Ocniţa.

Stagiile de formare se desfăşoară în zilele de sâmbătă, duminică şi în zilele de vacanţă, cu  scopul de a nu întrerupe procesul educaţional şi, a nu pleca de-acasă pe câteva săptămâni pentru a primi Certificatul de Formare Continuă, care este o cerinţă a procesului de atestare a cadrelor didactice. E necesar ca o dată la 5 ani, conform Regulamentului de atestare şi, o dată la 3 ani, conform Codului Educaţiei să realizeze cursuri de Formare Continuă.

La modulul Evaluarea criterială prin descriptori în învăţământul primar, au fost instruite şi certificate 85 cadre didactice din raionul Ocniţa.

About rciumac

Check Also

Fii student la Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei!

🎓 ADMITEREA 2024 Fii student la Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei!👮🏻‍♀️ ✔️îți dorești o …

Добавить комментарий