Home / Cotidian / Interviu cu Pavel Gîscă, medic epidemiolog. Cum să ne protejăm de virusul COVID-19

Interviu cu Pavel Gîscă, medic epidemiolog. Cum să ne protejăm de virusul COVID-19

  • Vorbiți-ne despre riscul infectării cu COVID-19 atunci când ieșim din casă?
  • Cu părere de rău, situația epidemiologică se agravează de la o zi la alta. Riscul de a ne îmbolnăvi sporește. Pentru a preveni îmbolnăvirea cu COVID-19 se cere respectarea cu strictețe majoră a unor cerințe.
  • Ce măsuri trebuie să respectăm pe drum sau, de exemplu, intrând într-un magazin?
  • În primul rând, menționez că, azi a venit timpul ca fiecare să fiți responsabili și să realizați conștient «oare am eu necesitatea de a ieși din casă?». Doar în cazul necesității de a merge la serviciu, de o urgență majoră, deci, mergem doar acolo unde avem trebuință urgentă. Evităm locurile aglomerate, respectăm distanță socială de 1-2 metri. De azi nu ne mai deplasăm în grup mai mare de 3 persoane. Plecând și revenind acasă, spălăm mâinile cu săpun, folosim antiseptic. La intrarea și ieșirea din magazin prelucrați mâinile cu antiseptic, evităm contactul, din timp facem o listă strictă a celor produse care dorim să cumpărăm. Achităm, la ieșire prelucrăm din nou mâinile și, plecăm strict acasă, unde repetăm procedurile de prevenire a îmbolnăvirii cu virusul COVID-19 (spălăm mâinile cu săpun, folosim antiseptic).
  • Care-i situația în raionul Ocnița, cu referire la acest subiect?
  • Azi în raion nu avem cazuri confirmate cu COVID-19. Au fost 2 persoane suspecte, diagnosticul și testele nu au confirmat. Autoizolati, în carantină, sub supraveghere medicală, la domiciliu, avem circa 500 persoane.
  • Sfatul Dvs pentru ocnițeni.
  • Apelul meu și al colegilor mei: Oameni buni, stați acasă. Fiți responsabili pentru voi, pentru sănătatea voastră. Ascultați-i și respectatii pe cei care sunt încadrați în lupta cu COVID-19, pentru a vă da posibilitatea să vă bucurați de viață, de sănătate. Să fim responsabili și uniți, astfel, împreună, vom învinge!
  • Vă mulțumim!

Ludmila Podgurschii

About rciumac

Check Also

Coronavirus: Moldova intră din nou în stare de urgență sanitară

Din data de 30 noiembrie 2020, în Republica Moldova este declarată stare de urgenţă în …

Добавить комментарий