Home / Cotidian / Interviu cu Pavel Gîscă, medic epidemiolog. Cum să ne protejăm de virusul COVID-19

Interviu cu Pavel Gîscă, medic epidemiolog. Cum să ne protejăm de virusul COVID-19

  • Vorbiți-ne despre riscul infectării cu COVID-19 atunci când ieșim din casă?
  • Cu părere de rău, situația epidemiologică se agravează de la o zi la alta. Riscul de a ne îmbolnăvi sporește. Pentru a preveni îmbolnăvirea cu COVID-19 se cere respectarea cu strictețe majoră a unor cerințe.
  • Ce măsuri trebuie să respectăm pe drum sau, de exemplu, intrând într-un magazin?
  • În primul rând, menționez că, azi a venit timpul ca fiecare să fiți responsabili și să realizați conștient «oare am eu necesitatea de a ieși din casă?». Doar în cazul necesității de a merge la serviciu, de o urgență majoră, deci, mergem doar acolo unde avem trebuință urgentă. Evităm locurile aglomerate, respectăm distanță socială de 1-2 metri. De azi nu ne mai deplasăm în grup mai mare de 3 persoane. Plecând și revenind acasă, spălăm mâinile cu săpun, folosim antiseptic. La intrarea și ieșirea din magazin prelucrați mâinile cu antiseptic, evităm contactul, din timp facem o listă strictă a celor produse care dorim să cumpărăm. Achităm, la ieșire prelucrăm din nou mâinile și, plecăm strict acasă, unde repetăm procedurile de prevenire a îmbolnăvirii cu virusul COVID-19 (spălăm mâinile cu săpun, folosim antiseptic).
  • Care-i situația în raionul Ocnița, cu referire la acest subiect?
  • Azi în raion nu avem cazuri confirmate cu COVID-19. Au fost 2 persoane suspecte, diagnosticul și testele nu au confirmat. Autoizolati, în carantină, sub supraveghere medicală, la domiciliu, avem circa 500 persoane.
  • Sfatul Dvs pentru ocnițeni.
  • Apelul meu și al colegilor mei: Oameni buni, stați acasă. Fiți responsabili pentru voi, pentru sănătatea voastră. Ascultați-i și respectatii pe cei care sunt încadrați în lupta cu COVID-19, pentru a vă da posibilitatea să vă bucurați de viață, de sănătate. Să fim responsabili și uniți, astfel, împreună, vom învinge!
  • Vă mulțumim!

Ludmila Podgurschii

About rciumac

Check Also

MESAJ DE FELICITARE CU PRILEJUL SFINTELOR SĂRBĂTORI DE PAŞTI!

Dragi prieteni și urmăritori ai paginii! Învierea Domnului să ne umple sufletul de lumină, ochii de lacrimile …

Добавить комментарий