Home / Cotidian / La 3 septembrie, la Ocnița a fost marcată Ziua Armatei naționale.

La 3 septembrie, la Ocnița a fost marcată Ziua Armatei naționale.

Ziua Armatei Naționale marcată la Ocnița!

La 3 septembrie, la Ocnița a fost marcată Ziua Armatei naționale.

La eveniment au fost prezenți militari, veterani, primari, angajaţi din administraţia publică locală, locuitori ai oraşului, elevi.

Potrivit lui Oleg BOBROV, şef secţia Administrativ-Militară a raionului Ocniţa, sărbătorirea Zilei Armatei constituie un prilej de bucurie şi satisfacţie sufletească de a-i cinsti pe toţi acei care, de-a lungul celor 27 de ani, au depus efort şi străduinţă în apărarea Patriei. A fi militar nu înseamnă numai exercițiu și disciplină, a menționat Oleg Bobrov în discursul său. A fi militar înseamnă Curaj, Patriotism și Devotament, valori de care republica Moldova are nevoie. Armata Naţională a devenit o adevărată şcoală a bărbăţiei şi a educaţiei patriotice pentru tinerii din țara noastră.

Nu au lipsit discursurile solemne din partea invitaților speciali: a preşedintelui de raion — Vasile Romaniuc, a șefului Inspectoratului de poliție Ocnița -Oleg COJOCARI, a președintelui Uniunii veteranilor ai războiului din Afganistan — Ștefan URSATI, a președintelui Asociaţiei de veterani ai conflictului armat din Transnistria – Igor LUCAȘCIUC, precum și a șefului-adjunct al Cancelariei de Stat, OT Edineț, Eugeniu CUȘNIR.

Cu un mesaj de felicitare către toți militarii prezenți în sală, s-a adresat șeful Centrului Militar Teritorial Edineț, Vitalie CUȚEI, locotenent-colonel. Instituţia militară a fost şi a rămas un pilon de bază al stabilităţii şi echilibrului în societatea noastră.  Dînsul susține că, anume prin intermediul militarilor din țara noastră, Republica Moldova devine un partener viabil şi de încredere pentru ţările străine, un garant al stabilităţii şi securităţii în regiune. Această profesie, de militar, trebuie onorată în fiecare zi. Să creștem o armată puternică, profesionistă şi eficientă, a menționat Vitalie CUȚEI.

După discuri, conform scenariului, a urmat înmânarea Scrisorilor de gratitudine din partea Centrului Militar Edineț la zeci de militari.  Cu Diplome din partea Consiliului Raional Ocnița, au fost menționați mai mulți responsabili, pentru merite deosebite în educarea militar-patriotică a tineretului, promovarea imaginii Armatei Naționale în societate și, cu prilejul aniversării a 27 de ani de la crearea Armatei Naționale.

Evenimentul a fost întregit de un spectacol muzical organizat de secția Cultură.

Grație promovării educației militar-patriotice, prin organizarea diferitor activități tematice, cu scopul de a promova imaginea Armatei Naționale, astăzi, din raionul Ocnița, își fac studiile la Academia Militară «Alexandru cel Bun» 8 tineri, dintre care 3 fete și 5 băieți. Pe teritoriul raionului sunt înregistrați 10 veterani ai Armatei Naționale. La moment, își îndeplinesc serviciul militar 59 de tineri din raionul Ocnița.

Reporter EDIT Media

 

About rciumac

Check Also

«Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează»

Inspectoratul de Poliție Ocnița se alătură Campaniei «Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează» Inspectoratul …

Добавить комментарий