Home / Cotidian / La o sută de ani împliniți, ne-a spus secretul unei vieți lungi

La o sută de ani împliniți, ne-a spus secretul unei vieți lungi

La o sută de ani împliniți, ne-a spus secretul unei vieți lungi

În ciuda vremurilor grele pe care le-a trăit, Maria Bejan din Verejeni, raionul Ocnița a ajuns la vârsta de 100 de ani.  Azi, 6 octombrie 2018, mai mult decât oricând, doamna Maria a fost în centrul atenției. Copiii, nepoții, strănepoții și străstrănepoții au ales să petreacă această zi în compania celei care este pentru ei cel mai mare sprijin, model de viață și sursă inepuizabilă de sfaturi înțelepte.

Cu ocazia împlinirii celor 100 de ani de la naștere, doamna Maria a fost felicitată și de către autoritățile raionale. Cu flori și diplomă la omagiată a venit vicepreședintele de raion, Andrei Țopa, care a menționat că se mândrește cu băștinașa din Verejeni, ajunsă la vârsta centenarului.

Un buchet de flori și un bon de plată de la serviciul monetar, în sumă de 5500 de lei, bani destinați pentru îmbunătățirea condițiilor de trai, i-a adus jubilearei Iurie Rusu, șeful DASPF.

Doamna Maria, s-a bucurat de oaspeții veniți la casa ei și, le-a răsplătit atenția lor, printr-un buchet de melodii, interpretate chiar de ea.

Întrebată de echipa noastră, care este secretul unei vieți lungi, a spus că orice ar face omul, să facă din dragoste. Doamna Maria a ales să muncească din dragostea față de a ei copii, pe care i-a crescut și educat de una singură.

Și astăzi, chiar dacă trăiește un secol de viață pe acest pământ, pentru doamna Maria anii nu sunt o povară, ea iubește viața și iubește să muncească. Mulțumește lui Dumnezeu că a binecuvântat-o să aibă o vedere bună și o minte lucidă și la o sută de ani.

Oaspeții veniți i-au cântat sărbătoritei mulți ani trăiască și au ciocnit un pahar de șampanie.

Video: Ruslan Ciumac

Text: Ludmila Podgurschii

About rciumac

Check Also

«Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează»

Inspectoratul de Poliție Ocnița se alătură Campaniei «Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează» Inspectoratul …

Добавить комментарий