Home / Cotidian / Ziua Pedagogului marcată la Ocniţa

Ziua Pedagogului marcată la Ocniţa

Ziua Pedagogului marcată la Ocniţa

Pedagogii din raionul Ocnița au marcat Ziua lor profesională. Alături de lucrătorii din învățământ, la festivitatea dedicată lor, a venit conducerea raionului, consilieri raionali, șefi de secții și direcții, precum și oaspeți de la Chișinău.

Evenimentul festiv a fost deschis de către șeful Direcției Învățământ, Ivan Zaharco, care a adresat un mesaj de felicitare tuturor cadrelor didactice.

Președintele raionului Vasile Romaniuc și-a exprimat profunda recunoștință pentru devotamentul și sacrificiul pe care îl manifestă pedagogii zi de zi în instruirea și educarea unei generații de tineri inteligenți.

În acest context, în semn de apreciere pentru  activitatea  managerială a șefului Direcției Învățământ,  președintele raionului i-a înmânat lui Ivan Zaharco o Diplomă de merit din partea  Guvernului Republicii Moldova.

Cu ziua profesională, pedagogii au fost felicitați și de către Andrei Țopa, vicepreședinte de raion.

Le-a adresat un mesaj de felicitare și  Irina Lozovan, consilier raional.

Cuvinte calde în adresa profesorilor a spus Iurie Rusu, șeful DASPF.

Pentru merite deosebite în implementarea politicilor educaționale, performanţe, măiestrie pedagogică şi managerială avansată,  au fost decernate mai multe cadre didactice și manageriale cu  Diplome de merit  semnate de  Ministerul Educației, Culturii şi Cercetării.

Cu Diplome ale CR Ocnița au fost menționate cadre didactice competente, performante ce posedă o experiență de muncă bogată și măiestrie pedagogică deosebită.

Pe scenă au fost invitați participanții și învingătorii Concursului raional Pegagogul Anului.  La etapa republicană a participat Pîrlea Svetlana, învăţătoare la clasele primare, gimnaziul Hădărăuţi, desemnată cu titlul Pedagogul Anului.

Cu Diplome de excelență au fost decernați și veteranii din domeniul educației.

Nu au rămas în umbră nici  tinerii specialiști. Invitați pe scenă, ei  au depus jurământul tânărului pedagog.

Pe parcursul evenimentului au fost menționate cadrele didactice ale căror  discipoli au dus faima școlii departe de hotarele raionului, precum și cadre didactice care demonstrează înalt profesionalism și performanțe deosebite.

Pedagogii din raionul Ocniţa au fost felicitaţi cu Ziua profesională şi de către Mihail Lașcu, preşedinte al Federaţiei  Sindicatului ,,SINDLEX” ,  al Sindicatului angajaţilor din învăţământ “Viitorul”, precum  și de către preşedintele asociaţiei raionale a sindicatului ,,Viitorul” Ecaterina Sturzinschi.

Partea solemnă a festivității a fost moderată de Livica Bacal și Dan Beștango.

Sărbătoarea a provocat multiple sentimente și emoții, precum bucuria, dar și responsabilitatea de a fi Pedagog.

A finalizat evenimentul cu un spectacol muzical, sponsorizat de Moldindconbank.

În exclusivitate, pentru pedagogii din raionul Ocnița, pe scenă au evoluat interpreții Aurel Chirtoacă și Andrei și Tatiana Ștefaneț.

Reporter EDIT Media

About rciumac

Check Also

«Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează»

Inspectoratul de Poliție Ocnița se alătură Campaniei «Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează» Inspectoratul …

Добавить комментарий