Home / Sanatate / Alimentatia / La Ocniţa poate fi lichidat un focar de rabie

La Ocniţa poate fi lichidat un focar de rabie

La Ocniţa poate fi lichidat un focar de rabie

Ludmilafh 4423

Recent, la Ocniţa s-a desfăşurat aplicaţii demonstrative, privind lichidarea consecinţelor unui seism.

Exerciţiul s-a desfăşurat sub egida serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale Ocniţa cu implicarea autorităţilor  publice locale şi a altor structuri din raion.

Scopul aplicaţiei a fost de a verifica capacităţile de intervenţie şi de lichidare a consecinţelor situaţiei excepţionale, competenţei echipelor de salvatori şi pompieri, dar şi probarea activităţii organelor de conducere, serviciilor şi formaţiunilor de protecţie civilă din cadrul raionului.

Lichidarea unui focar de rabie – a fost unul dintre cele şase exerciţii din scenariul aplicaţiei. Simularea a avut loc pe teritoriul aferent  Direcţiei Raionale pentru Siguranţa Alimentelor Ocniţa, la care au participat specialiştii DRSA Ocniţa şi salvatorii de la SPCSE Ocniţa.

Specialiştii de DRSA, la cel mai înalt nivel, au demonstrat practic cum poate fi lichidat un focar de rabie. Ei au vorbit despre măsurile de combatere şi profilaxie a rabiei. Experimentul dat a fost testat pe o vulpe. Nadejda Cvasniţcaia, şefa DRSA Ocniţa a vorbit publicului despre specificul acestei boli infecţioase, totodată a aplicat în scenariu un complex de măsuri sanitar-veterinare, distrugînd rezervorul de virus.

Potrivit preşedintelui Comisiei pentru Situaţii Excepţionale şi a şefului Comisiei de Evaluare a PC, această aplicaţie demonstrativă de lichidare a focarului de rabie, desfăşurată în or. Ocniţa, a fost apreciată cu o notă înaltă, fiind accentuat faptul că forţele civile Ocniţa sunt disponibile să intervină corect şi cu abilitate în caz de o situaţie excepţională.

Populaţia raionului Ocniţa, periodic, este informată despre pericolul turbării şi metodele de prevenire a rabiei de către specialiştii DRSA Ocniţa.

Ludmilafh 4423Ludmilafh 4416Ludmilafh 4412Ludmilafh 4530

 

About Ludmila Podgurschii

Check Also

Ziua națională a ambulanței

Anul acesta prin hotărîrea  de Guvern din 26.09.2023 ziua de 2 octombrie să fie numită …

Добавить комментарий