Home / Cotidian / Locuri de muncă pentru persoanele neangajate din Ocnița

Locuri de muncă pentru persoanele neangajate din Ocnița

Locuri de muncă pentru persoanele neangajate din Ocnița

Mai mulți agenți economici din diverse domenii de activitate și-au prezentat ofertele la Târgul locurilor de muncă, organizat de Agenția Ocupării Forței de Muncă din Ocnița.

Potrivit șefei AOFM din Ocnița, din cei 80 agenți economici contactați, au venit să prezinte ofertele locurilor de muncă doar 27. Au fost puse la dispoziția persoanelor neangajate în câmpul muncii circa 300 locuri vacante. La evidență sunt 1300 de persoane care se află în căutarea unui loc de muncă, dintre care 930 nu au studii. La eveniment au fost invitați să participle circa 500 de oameni.

Fiecare agent economic prezenţ la târg a vorbit despre ofertele de muncă de care dispune întreprinderea pe care o reprezintă.

Din numărul total de locuri propuse, 7 funcții sunt pentru cei cu studii superioare. Pentru ei salariul anunțat conform funcției propuse este cel minim garantat de stat sau și mai puțin, în dependență de funcția aleasă. Dacă un educator beneficiază de salariul minim garantat de stat, atunci doritorii de a activa la bibliotecă se mulțumesc cu un salariu puțin peste 1000 de lei.

Cele mai multe locuri vacante sunt pentru  muncitori calificați și necalificați cu un salariu de la minim garantat în sus.

Multe dintre aceste oferte s-au dovedit a fi atractive pentru șomerii din Ocnița.

Pentru cei care sunt în căutarea unui loc de muncă contează nu doar salariul atractiv, dar şi condiţiile de muncă pe care le oferă angajatorii.

Maia Talpă din Grinăuți-Raia spune că ar vrea să fie angajată, să aibă un salariu, însă situația de acasă nu-i permite să accepte angajarea în câmpul muncii. Are la întreținere 2 copii cu vârsta de grădiniță și preșcolară și, un frate invalid pe care nu are în grija cui să-i lase, căci nu mai au pe nimeni.

Toți cei invitați la Târgul locurilor de muncă au avut posibilitatea direct să discute cu angajatorii și, totodată să afle răspunsuri la mai multe întrebări cu referire la legislația în vigoare.

Invitatul special Ruslan Lesnic, în calitate de inspector superior la Inspectoratul Teritorial de Muncă Edineț a vorbit despre noua lege ce ține de activitatea zilierilor care intră în vigoare de la 1 septembrie.

La eveniment a fost invitat și un reprezentant al AO Stimul care a vorbit depre acordarea sprijinului psihologic, atât pentru victime, cât și pentru agresori. Cei interesați de informația dată au luat datele de contact.

La finele evenimentului Rodica Lazari, șefa AOFM a răspuns la mai multe întrebări din partea invitaților, totodată a venit și cu o atenționare pentru ei, cei care au statut de șomer.

La AOFM din Ocnița sunt înregistrați 1300 de șomeri. Conform datelor statistice raionul Ocnița este lider la numărul de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Reporter EDIT Media

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????
????????????????????????????????????
????????????????????????????????????
????????????????????????????????????
????????????????????????????????????
????????????????????????????????????
????????????????????????????????????

About rciumac

Check Also

«Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează»

Inspectoratul de Poliție Ocnița se alătură Campaniei «Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează» Inspectoratul …

Добавить комментарий