Home / Cotidian / Lucrările de renovare a bisericii din Grinăuți-Moldova sunt în toi. Aflați cine oferă ajutor

Lucrările de renovare a bisericii din Grinăuți-Moldova sunt în toi. Aflați cine oferă ajutor

Trecută prin flăcări, biserica din Grinăuți-Moldova este în proces de renaștere. La lucrările de renovare participă creștinii din sat, precum și foarte multă lume din satele învecinate au venit pentru a acorda o mână de ajutor. De rând cu preotul, oamenii lucrează în fiecare zi, începând cu ora 9.

Parohul bisericii Acoperământul Maicii Domnului, Rostislav Gadîmba mulțumește lumii cu suflet mare pentru receptivitate și ajutorul necondiționat.

Mă închin și mă rog de sănătate pentru toți oamenii cu inima mare care n-au rămas indiferenți. Mă rog ca Dumnezeu să le răsplătească gestul venit din îndemnul inimii, spune preotul Rostislav, menționând AJUTORUL DE PE LOC, totodată, ȘI CEL FINANCIAR CE VINE DE PESTE HOTARE, care este atât de important pentru îndeplinirea lucrărilor.

 Ne expediază suport financiar nu doar băștinași și din satele învecinate, dar și lumea străină, pe care nici nu-i cunosc. Bunăoară, recent ne-a telefonat din Danemarca, Franța, România —  oameni absolut străini, și-au exprimat regretul și ne-au acordat câte un ajutor de 50 de euro. M-am emoționat până la lacrimi.., ne-a spus preotul.

Potrivit părintelui Rostislav Gadâmba, în perioada de 2 săptămâni, de la data producerii incendiului, s-a reușit să se facă curățenie totală, s-au curățat pereții de arsătură și, s-au început lucrări de renovare. Tot ce a fost mistuit de flăcări, inclusiv, tincuiala de pe pereți, a fost dusă într-o groapă specială la marginea satului, unde, în timp, va fi ridicată o răstignire.

La 28 iulie a venit preasfințitul Nicodim, episcop de Edineț și Briceni, cu un sobor de preoți, pentru a binecuvânta lucrările de renovare și, a acorda un ajutor bisericii.

Ce ține de ajutorul din partea autorităților, se află la nivel de promisiune. Împreună cu primarul de Grinăuți-Moldova, Ala Cebotari au fost scrise scrisori, demersuri către președintele țării și de raion. Speră că, totuși, autoritățile nu vor rămâne indiferente și vor contribui cu un ajutor la restabilirea obiectului de cult.

Vă reamintim, biserica ”Acoperământul Maicii Domnului” din satul Grinăuţi-Moldova, raionul Ocniţa, a fost distrusă în urma incendiului produs la data de 16 iulie 2019.  Focul a mistuit acoperișul şi interiorul lăcaşului. Au fost distruse icoane și multe obiecte de cult.

Cauzele incendiului încă se stabilesc.

EDIT Media

P.S. Este deschis un cont bancar, unde pot fi transferate mijloacele financiare pentru reconstrucția bisericii

Grinăuți-Moldova MD-7123
raionul Ocnița Republica Moldova

Cod Fiscal: 31477720
BC ”Moldindconbanc” SA suc. Ocnița
MOLDMD2X360
MD49ML000000002251060113

Pentru a lua legătura cu parohul acestei biserici, Prot. Rostislav Gadîmba, tel. +373 76004069

About rciumac

Check Also

ÎM «Apă-Canal Ocnița» solicită eliberarea Autorizației de mediu

  ÎM «Apă-Canal Ocnița» solicită eliberarea Autorizației de mediu pentru folosirea specială a apei din …

Добавить комментарий