Home / Cotidian / Mai multe inițiative locale finanțate în cadrul proiectului “Revitalizarea cartierului “Iubileinîi” al orașului Ocnița”

Mai multe inițiative locale finanțate în cadrul proiectului “Revitalizarea cartierului “Iubileinîi” al orașului Ocnița”

Mai multe inițiative locale finanțate în cadrul proiectului “Revitalizarea cartierului “Iubileinîi” al orașului Ocnița”

La data de 2 iulie 2018, la ora 18.00, în parcul «Лодочки»  a avut loc o adunare cu locatarii celor 10 blocuri implicate în proiectul “Revitalizarea cartierului “Iubileinîi” al orașului Ocnița”. Scopul întrunirii  a fost anunțarea rezultatului Concursului al inițiativelor locale.

Vă reamintim, circa 80 mii lei, prevăzuți în proiect pentru amenajarea terenurilor aferente, sunt distribuiți la amenajarea unui teren de joacă pentru copii, în parcul «Лодочки». La propunerea locatarilor din această zonă, circa 50% din suma dată va fi investită pentru realizarea inițiativelor locale.

În această ordine de idei, s-a anunțat un Concurs al inițiativelor locale, lansat de Primăria or. Ocnița în parteneriat cu AO ”Paradis”. Cele selectate, vor beneficia de finanțarea în cadrul Fondului Granturilor Mici 2018 – Ediția Revitalizare Urbană, finanțat de Ministerul Afacerilor Externe a Republicii Polonia, în cadrul programului polonez de cooperare pentru dezvoltare – PolishAid, implementat de Solidarity Fund PL în Republica Moldova.

Au completat formularul de participare la Concurs locatarii blocurilor de pe str.Independenței, Burebista, Ion Creangă și Turghenev din or. Ocnița. Fiecare inițiativă a fost evaluată după următoarele criterii:

  • Implicarea locatarilor;
  • Contribuția proprie (munca de voluntariat, materiale, financiară);
  • Inițiativa este susținută de minimum 40% de locatari ai blocului vizat de inițiativă;
  • Inițiativă privește spațiul comun.

Inițiative locale au fost evaluate de comisia mixtă compusă din reprezentanții organizației Solidarity Fund PL în Moldova și membri ai Echipei de Voluntari “Implică-te și TU” din or. Ocnița.

În cadrul acestei întruniri, participanții la concurs au descris succint inițiativele promovate. După ce au fost anunțați câștigătorii, organizatorii, împreună cu locatarii veniți la adunare, au mers la fața locului, pentru a se familiariza practic cu fiecare inițiativă de modernizare sau amenajare, ce va fi implementată pe teritoriul aferent blocurilor de locuit, amplasate pe str.Independenței, Burebista, Ion Creangă și Turghenev din or. Ocnița.

Grație implementării proiectului “Revitalizarea cartierului “Iubileinîi” al orașului Ocnița”, condițiile de trai ale locuitorilor din această zonă, se vor îmbunătăți. Vor fi renovate și modernizate spațiile publice de utilizare intensă cu implicarea locuitorilor din zonă, în cooperare cu primăria și societatea civilă.

Iniţiativa de aplicare la acest proiect aparţine AO Paradis, coordonator de proiecte Lilia Hropotinschii, împreună cu echipa de voluntari “Implică-te şi TU”, în parteneriat cu primăria oraşului Ocniţa, primar Ion Ciumac.

Proiectul “Revitalizarea cartierului “Iubileinîi” al orașului Ocnița” este implementat în cadrul FGM 2018 – ediția Revitalizare Urbană.

Reporter EDIT Media

About rciumac

Check Also

«Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează»

Inspectoratul de Poliție Ocnița se alătură Campaniei «Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează» Inspectoratul …

Добавить комментарий