Home / Cotidian / Master Class de la campioni mondiali, europeni și republicani pentru elevii Școlii Sportive din Ocnița

Master Class de la campioni mondiali, europeni și republicani pentru elevii Școlii Sportive din Ocnița

 

O zi istorică pentru elevii Școlii Sportive din Ocnița.  ÎN PREMIERĂ, mai mulți campioni mondiali, europeni și republicani s-au adunat pe un tatami al Școlii Sportive din Ocnița. Elevii au avut onoare și mare noroc de a beneficia de un Master Class prezentat de Liderul în Topul mondial la Judo — campionul lumii, DENIS VIERU,  considerat unul dintre cei mai tehnici judoka din lume; campionul european VICTOR STERPU; antrenorul VADIM ZAHARIA; campionul național, antrenorul EUGENIU RUSU; campionul național VADIM JUC; Vicepreședinte al Federației de Judo, SERGIU TINTIUC, campion mondial la Judo Master. La evenimentul de amploare, desfășurat în or.Ocnița și s.Clocușna, a fost prezent și Ghenadie GOGOLI, reprezentantul Guvernului în Teritoriu; Iurie BUCUN, primarul satului Clocușna, fost antrenor de judo; Tudor BLÎNDU, directorul Școlii Sportive din Secureni, Ucraina, fondatorul judo-ului în satul Clocușna.

Campionii mondiali, europeni și republicani au prezentat elevilor din Ocnița tehnici din judo, procedeele preferate. Potrivit lui Eduard TINTIUC, directorul Școlii Sportive, copiii au avut ocazia să cunoască mai multe din lumea judo-ului și, totodată, să vadă în acțiune tehnicile practicate de cel mai bun judocan de pe globul pământesc, Denis VIERU. Ulterior, absolut toți au fost încurajați să-și testeze abilitățile în judo, cu aplicarea tehnicilor prezentate la Master Class.

Liderul mondial la judo le-a explicat copiilor și despre semnificația cuvântului JUDO.  Cuvântul “Ju” semnifică “supleţea, mobilitatea fizică şi mentală”, în timp ce cuvântul “Do” reprezintă metoda de atingere a scopului. Ulterior, absolut toți au fost încurajați să-și testeze abilitățile în judo, cu aplicarea tehnicilor prezentate la Master Class.

Vicepreședintele Federației de Judo, SERGIU TINTIUC, campion mondial la Judo Master, originar din satul Clocușna, a spus că Judo nu este o simplă disciplină fizică, ci o metodă de educaţie mentală, de dezvoltare morală şi culturală a practicanţilor de orice vârstă. Este îmbucurător faptul că în raionul Ocnița se practică judo în mai multe localități: or. Ocnița, s. Bîrnova, s. Gîrbova, com.Ocnița și s. Clocușna. Federația de Judo salută și susține interesul copiilor din Ocnița pentru acest sport olimpic.

Directorul Școlii Sportive Ocnița, Eduard TINTIUC menționează că ușa Școlii sportive este deschisă pentru fiecare doritor de a practica un mod sănătos de viață. Școala Sportivă dispune de cele mai bune condiții, o gamă variată de probe sportive, inventar și antrenori profesioniști. În acest context, aduce sincere mulțumiri pentru susținerea permanentă a Consiliului Raional Ocnița, Direcției Învățământ, Federației de Judo, Asociației de Fotbal etc.

În total, Școala Sportivă Ocnița este frecventată de 350 de elevi, dintre care,  120 — practică judo.

 

 

About rciumac

Check Also

O discuție de suflet cu legendarul Denis VIERU, lider mondial la judo

  — Ce stă în spatele succesului unui sportiv desăvârșit, precum Dvs? — La general, …

Добавить комментарий