Home / Cotidian / Noi şanse pentru mai mulţi oameni cu nevoi speciale din raionul Ocniţa

Noi şanse pentru mai mulţi oameni cu nevoi speciale din raionul Ocniţa

Noi şanse pentru mai mulţi oameni cu nevoi speciale din raionul Ocniţa

Noi şanse la o viaţă mai activă şi mai uşoară pentru mai mulţi oameni cu nevoi speciale din raionul Ocniţa.  Zeci de persoane cu dizabilităţi au beneficiat de noi scaune rulante  şi alte articole ortopedice. Donaţia  face parte din cadrul unui proiect implementat  de Asociația Obștească „Societatea Invalizilor din Republica Moldova”, în colaborare cu o organizaţie de binefacere din Statele Unite ale Americii  şi cu susţinerea Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei.

????????????????????????????????????

Gestul de binefacere în raionul Ocniţa a fost realizat prin intermediul Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţia Familiei şi, graţie ajutorului acordat de Consiliul Raional Ocniţa.

Ziua de repartizare a mijloacelor ajutătoare tehnice şi a articolelor ortopedice a fost una aşteptată  de mai mulţi beneficiari veniţi din diferite localităţi ale raionului Ocniţa.

Şeful Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţie a Familiei, Iurie Rusu, în cuvântul său de salut, a adresat un  mesaj de împărtășire a nevoilor și greutăților prin care trec persoanele cu nevoi speciale.

????????????????????????????????????

Prezent la evenimentul de repartizare a donaţiei, preşedintele raionului Ocniţa, Vasile Romaniuc a menţionat că, indiferent la situaţie, mereu va fi alături şi, după posibilităţi, va acorda susţinerea necesară nevoiaşilor din orice domeniu.

Pentru beneficiari, gestul de donaţie oferit de autorităţile raionului, a fost unul încărcat de emoţii, reacţii de bucurie şi lacrimi.

????????????????????????????????????

Potrivit Ecaterinei Rotari, felcer protezist la Direcţia Asistenţă Socială şi Protecţie a Familiei din Ocniţa, numărul de persoane care au nevoi speciale este în creştere. În opinia ei, oamenii sunt mai informaţi şi au mai multe posibilităţi de a beneficia de susţinere şi ajutor oferit din partea Direcţiei.

Conform datelor indicate de specialiştii Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţie a Familiei, în raionul Ocniţa sunt la evidenţă 810 persoane cu dizabilități ale aparatului locomotor.

????????????????????????????????????

About rciumac

Check Also

«Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează»

Inspectoratul de Poliție Ocnița se alătură Campaniei «Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează» Inspectoratul …

Добавить комментарий