Home / Cultura / Nu poate fi nimic mai frumos, decât un copil fericit și sănătos!

Nu poate fi nimic mai frumos, decât un copil fericit și sănătos!

      Nu poate fi nimic mai  frumos, decât un copil fericit și sănătos!

Cu toții ne dorim o lume mai bună, o lume fară boli, o lume cu multe zâmbete și  fără stres.Dar pentru un copil? Un zâmbet este de un million de ori mai important ! Și mai ales pentru un copil copleșit la moment de o boală mai mult sau mai puțin dificilă.

DSCF3236

În momentul în care pășești  pe poarta spitalului și ți se oferă ocazia să intri în contact cu cei mici, te schimbi simțitor.

57 de pacienți copii de la Spitalul Raional Secția Pediatrie au primit o doză bună de bucurie și  dispoziție bună în cadrul Serviciului Modern de Bibliotecă «Cu tableta ne facem sănătoși», implementat în perioada februarie-martie 2017  în Spitalul Raional, secția Pediatrie din oraș.

DSCF3196

În cadrul acestui serviciu ne-am propus cu ajutorul  Tabletei, Cărții și jocului,să încercăm să-i facem  să uite pentru câteva ore de suferința pe care le-o provoacă boala,  să contribuim  și noi la însănătoșirea cât mai rapidă a copilașilor de la spital, aducându-le un zâmbet, căci nu poate fi nimic mai  frumos decât un copil sănătos fizic și moral.

Serviciul a inclus 6 vizite, o dată la zece zile. Întâlnirile s-au axat pe activități tradiționale și instruiri IT,  aplicații  pentru dezvoltarea proceselor cognitive și creative ale copiilor. La fiecare întâlnire copiii și părinții au  fost  implicați în activițăți de învățare, exersare și relax cu ajutorul aplicațiilor.

IMG_0350

Un suport esențial în organizarea activităților  a oferit voluntarul Crili Rodica, eleva clasei a 9-a, a L T «Mihai Sadoveanu», care cu multă dăruire de sine s-a implicat în proiect .

Ne bucură faptul că în urma implementării serviciului, biblioteca și-a făcut prieteni noi, deoarece în Secția Pediatrie se tratează copii din diverse localități ale raionului.  După însănătoșire, 5 din ei ne-au pășit pragul bibliotecii împreună cu părinții.

Sora superioară Valentina Daniel a menționat:«În pereții spitalului zilele trec altfel și voi ați dat culoare acestor zile  prin activități interesante și utile care favorează însănătoșirea micuților noștri.La sigur, jocul și cartea, în felul său, sunt adevărate«pastile»pentru suflet».

IMG_0348

Voluntarul Crili Rodica spune că participarea în acest proiect a contribuit la îmbogățirea sufletului cu calități umane mult mai pronunțate: «Am devenit mult mai receptivă la copiii ce trăiesc uneori clipe de tristețe, durere, singurătate. M-am simțit importantă și fericită c-am comunicat cu acești copii, c-am avut posibilitatea de- a le împărtăși cunoștințele acumulate în utilizarea tabletei. Pentru mine clipele petrecute la Secția Pediatrie au fost pline de emoții și dorința de-a reveni din nou pentru a da un sens clipelor și vieții atât micilor pacienți, cât și a existenței mele».

IMG_0318

Îndiferent de faptul că întâlnirile noastre cu micii pacienți au fost limitate în timp (din motivul regimului strict din secție), suntem siguri că aceste clipe o să rămână în sufletele copiilor ca amintiri calde și plăcute.Un succes după noi,  este faptul că ne-a reușit să scoatem copiii  din atmosfera de spital și să înlocuim  durerea  și  suferința cu zâmbete, bucurii și dispoziție bună cu ajutorul Tabletei  și Cărții și jocului.

IMG_0347

 

Natalia Caraiman, Biblioteca Publică Orășenească Ocnița, Sector Copii;

telefon 027123034;

Facebook:  Biblioteca Copii Ocnița

email: lenutacaraiman@gmail.com

IMG_0316

About rciumac

Check Also

INTERVIU/Dumitrița PÎRLEA — unica elevă din raionul Ocnița cu 10 pe linie la BAC

Dumitrița Pîrlea este absolventă a Liceului Teoretic Mihail Sadoveanu din orașul Ocnița. Tânăra, pasionată de …

Добавить комментарий