Home / PDM / O vacă – cadou de Paşti din partea PDM

O vacă – cadou de Paşti din partea PDM

O vacă – cadou de Paşti de la PDM pdm_png копия

În cadrul campaniei naţionale „Paştele pentru fiecare”, iniţiată de  Partidul Democrat din Moldova, în Joia Mare din Săptămîna Patimilor, familia Bolgar Natalia şi Serghei din s. Dîngeni, r-l Ocniţa, a primit în dar o vacă.

De necrezut la ziua de azi, însă, „darul” a ajuns la aceşti oameni simpli şi necăjiţi de soartă, din ideea şi iniţiativa vecinului – Valeriu Cecan – un om cu suflet mare şi, care nu rătează nicio ştire de pe Publica Tv,unde este oglindit Proiectul naţional „Paşte pentru fiecare”. Astfel, văzînd atîtea gesturi nobile întreprinse de PDM şi, cunoscînd despre cazul tragic întîmplat vecinului (le-a pierit vaca – unica sursă de existenţă a lor), împreună cu soţia, s-au hotărît să scrie o scrisoare. O scrisoare citită şi auzită îndată de d-l Marian Lupu. În scurt timp, preşedintele OT PDM Ocniţa, d-l Constantin Gaidău, fiind contactat de la „centru”, a fost rugat să studieze cazul şi să întreprindă măsurile necesare pentru soluţionarea problemei.

În Joia Mare din Săptămîna Patimilor, familiei Bolgar Natalia şi Serghei din s. Dîngeni, din banii Partidului Democrat din Moldova, le-a fost cumpărată şi adusă acasă o altă vacă în loc – o nouă sursă de existenţă, o nouă speranţă şi o nouă bucurie înainte de Paşti.

„…Văzînd nenorocirea ce se abătuse asupra vecinului, nu am putut să nu întreprind nimic. Iniţial am încercat să le consolez pierderea cu un suport financiar modest, însă…erau disperaţi cu totul…Capul familiei dorea să plece la capătul lumii…nu-şi închipuia cum să-şi hrănească acei 2 copilaşi pe care-i luaseră la întreţinere cu soţia de la şcoala auxiliară din Grinăuţi…Mă bucur mult că rugămintea mea a fost auzită şi, astăzi îi văd mai fericiţi şi plini de viaţă. Mulţumesc Partidului Democrat că mereu este alături de cei care au nevoie, şi, într-adevăr a făcut Paştele fericit şi pentru familia Bolgar, cît şi pentru familia noastră…”, spunea d-l Valeriu Cecan.

Cu lacrimi în ochi de bucurie şi multe emoţii, familia Bolgar a primit vaca adusă în ogradă, exprimîndu-şi mulţumirea şi recunoştinţa pentru acest „cadou-salvator” oferit de PDM.

????????????????????????????????????

Ludmilafh 1913 Ludmilafh 1916 Ludmilafh 1918 Ludmilafh 1923 Ludmilafh 1929

 

About rciumac

Check Also

28 ianuarie – Caravana electorală PDM la Ocnița!

28 ianuarie – Caravana electorală PDM la Ocnița. În programul acțiunilor vor fi întâlniri cu …

Добавить комментарий