Home / Cotidian / Ocnița a marcat Ziua Culturii Naționale

Ocnița a marcat Ziua Culturii Naționale

Ocnița a marcat Ziua Culturii Naționale

Luni, 15 ianuarie, s-au împlinit 168 de ani de la naşterea poetului nostru naţional, Mihai Eminescu. În semn de omagiu Republica Moldova, în această zi, marchează Ziua Națională a Culturii.

Cu acest prilej, secția Cultură a Consiliului Raional Ocnița a organizat un Medalion literar, consacrat Sărbătorii Naționale a Culturii. Prin recitaluri și discursuri, admiratori de toate vârstele l-au omagiat pe marele poet Mihai Eminescu, totodată, au fost omagiați și băștinașii noștri care ne-au dus faima raionului în lume — Petru Zadnipru și Teodor Negară.

A finalizat evenimentul cu depuneri de flori la bustul poeților de pe Aleea personalităților marcante a raionului.

Ziua de 15 ianuarie, a fost aleasă ca Zi a Culturii Naționale, conform Hotărârii Parlamentului la 12 aprilie 2012.

P.S. Șefa Secției Cultură a CR Ocnița, Ludmila Belonoșca felicită toți angajații din domeniul Culturii și, vine cu îndemnul de a păstra și-n continuare tradițiile populare și valorile naționale, de a susține și a promova nesecatele talente ale neamului nostru.

De Ziua Națională a Culturii, Ludmila Belonoșca a fost invitată de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării la Gala Premiilor anuale în domeniul culturii, ediţia 2018.

CITATUL ZILEI: Citește! Citind mereu, creierul tău va deveni un laborator de idei și imagini, din care vei întocmi înțelesul și filosofia vieții. Mihai Eminescu

 

About rciumac

Check Also

Din Legislația muncii. Securitatea și sănătatea la locul de muncă – în sectorul agricol

Recent, în satul Hădărăuți, a fost organizat un eveniment de informare a cetățenilor, cu privire …

Добавить комментарий