Home / Cotidian / Ocnița a marcat Ziua Culturii Naționale

Ocnița a marcat Ziua Culturii Naționale

Ocnița a marcat Ziua Culturii Naționale

Luni, 15 ianuarie, s-au împlinit 168 de ani de la naşterea poetului nostru naţional, Mihai Eminescu. În semn de omagiu Republica Moldova, în această zi, marchează Ziua Națională a Culturii.

Cu acest prilej, secția Cultură a Consiliului Raional Ocnița a organizat un Medalion literar, consacrat Sărbătorii Naționale a Culturii. Prin recitaluri și discursuri, admiratori de toate vârstele l-au omagiat pe marele poet Mihai Eminescu, totodată, au fost omagiați și băștinașii noștri care ne-au dus faima raionului în lume — Petru Zadnipru și Teodor Negară.

A finalizat evenimentul cu depuneri de flori la bustul poeților de pe Aleea personalităților marcante a raionului.

Ziua de 15 ianuarie, a fost aleasă ca Zi a Culturii Naționale, conform Hotărârii Parlamentului la 12 aprilie 2012.

P.S. Șefa Secției Cultură a CR Ocnița, Ludmila Belonoșca felicită toți angajații din domeniul Culturii și, vine cu îndemnul de a păstra și-n continuare tradițiile populare și valorile naționale, de a susține și a promova nesecatele talente ale neamului nostru.

De Ziua Națională a Culturii, Ludmila Belonoșca a fost invitată de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării la Gala Premiilor anuale în domeniul culturii, ediţia 2018.

CITATUL ZILEI: Citește! Citind mereu, creierul tău va deveni un laborator de idei și imagini, din care vei întocmi înțelesul și filosofia vieții. Mihai Eminescu

 

About rciumac

Check Also

«Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează»

Inspectoratul de Poliție Ocnița se alătură Campaniei «Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează» Inspectoratul …

Добавить комментарий