Home / Cotidian / Pentru ţară, pentru neam! Ziua Memoriei la Ocniţa!

Pentru ţară, pentru neam! Ziua Memoriei la Ocniţa!

Pentru ţară, pentru neam! Ziua Memoriei la Ocniţa!

Au trecut 25 de primăvări…25 de ani împletiţi cu triste amintiri ale combatanţilor războiului transnistrean. În fiecare an, la Ocniţa, în ziua de 2 martie, se organizează un eveniment emotiv, dedicat memoriei celor căzuţi la datorie în războiul din 1992, declanşat pentru independenţa şi integritatea RM.
La eveniment, alături de combatanţi şi poliţişti au fost prezente autorităţile publice locale de nivelul II şi I care, de fiecare dată sunt receptivi la organizarea acestui eveniment şi contribuie la buna desfăşurare.

edit 1440

Organizatorul şi moderatorul evenimentului a fost preşedintele Asociaţiei veteranilor războiului pentru independenţa şi integritatea RM, din raionul Ocniţa, Igor LUCAŞCIUC: „Este o tradiţie deja ca în fiecare an, la 2 martie, să ne întîlnim toţi camarazii de luptă, pentru a comemora  Ziua Memoriei împreună. Este o zi importantă pentru noi, cu o semnificaţie ce ne provoacă emoţii şi durere şi azi. Timpul trece, dar tristele amintiri rămîn pentru totdeauna în inima nostră. Însă, consider, că undeva adînc în suflet, fiecare dintre noi este mîndru că, lăsînd copiii, soţia, părinţii acasă, am plecat în acest război, neştiind dacă ne vom întoarce. Noi  ne-am îndeplinit datoria faţă de ţară cu cinste şi demnitate!”

edit 1460

Din raionul Ocniţa au participat — 235 de combatanţi, care au manifestat eroism şi bărbăţie, dintre care doi au decedat – Vrabie Nicolae din Grinăuţi-Moldova şi Martîniuc Anatol din Lencăuţi.

Flacăra memoriei mereu va arde şi va lumina altarul istoriei noastre.

P.S. În cîteva zile, urmăriţi şi reportajul video de la eveniment

edit 1407

edit 1569

edit 1508

About rciumac

Check Also

«Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează»

Inspectoratul de Poliție Ocnița se alătură Campaniei «Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează» Inspectoratul …

Добавить комментарий