Home / Cotidian / Postul vamal «Ocnița-feroviar» cu scanner donat de China

Postul vamal «Ocnița-feroviar» cu scanner donat de China

Postul vamal «Ocnița-feroviar» cu scanner donat de China

Toate tipurile de bunuri nedeclarate vor fi mai ușor depistate la Postul vamal ”Ocnița – feroviar”. Inspectarea mărfurilor transportate pe cale feroviară deacum este realizată prin noul sistem de scannere ”Nuctech TMRF 6010”, donat de China.  Instalația permite detectarea tuturor tipurilor de bunuri nedeclarate din garnitura de tren aflată în mișcare.

Scanerul este donat de către Guvernul Republicii Populare Chineze în cadrul unui proiect de asistență tehnică. Pentru construcția scannerului de la Ocnița au fost alocate 4,5 milioane dolari.

Proiectul a fost realizat în baza Acordului interguvernamental dintre Republica Moldova și Republica Populară Chineză.

Echipamentul a fost inaugurat la 08 decembrie, în cadrul unei ceremonii oficiale la care au participat Viceprim-ministrul pentru Reintegare, Cristina Lesnic,  Directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, E.S. Zhang Yinghong și Vicepreședintele companiei chineze Nuctech, Jianmin Li, transmite http://customs.gov.md.

EDIT Media

About rciumac

Check Also

«Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează»

Inspectoratul de Poliție Ocnița se alătură Campaniei «Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează» Inspectoratul …

Добавить комментарий