Pui cu sos de lămâie
Ingrediente:
- Pulpe de pui dezosate şi fără piele-4 buc.(600-800 g)
- Amidon-1 lingura
- Seminţe de coriandru-1 lingură
- Lămâie-1 bucată
- Apă-250 ml
- Zanăr-1 linguriţă
- Smântână pentru gătit(nefermentată)-150 ml
- Sare,piper,ulei
- Mod de preparare
- Într-o crăticioara punem 2 linguri de ulei adăugăm şi seminţele de coriandru pisate,sucul stors de la o lămâie ,zahărul şi apa ,se lasă să fiarbă încet vre-o 10 min.
- Între timp tăiaţi în bucăţi carnea ,adăugaţi sare,piper ,adăugaţi amidonul şi amestecaţi bine,apoi prăjim carnea în câteva linguri de ulei încins până se rumeneşte pe toate părţile,când e gata turnăm sosul de lămâie (dacă nu vrem să simţim cojiţele de la semintele de coriandru,strecurăm sosul),lăsăm puţin să fiarbă,cănd considerăm că ar fi gata adăugăm şi smântâna(dacă ni se pare cam subţire dizolvăm o linguriţă de amidon în puţină apă şi adăugăm în sos), cănd începe să clocotească lăsăm un pic ,nu prea mult şi se poate servi alături de un pireu de cartofi sau cu paste tip cus-cus ca în poză.
- POFTĂ BUNĂ !