Home / Recete / Pui cu sos de lămâie

Pui cu sos de lămâie

Pui cu sos de lămâie

Q

 

Ingrediente:

E

Pulpe de pui dezosate şi fără piele-4 buc.(600-800 g)
Amidon-1 lingura
Seminţe de coriandru-1 lingură
Lămâie-1 bucată
Apă-250 ml
Zanăr-1 linguriţă
Smântână pentru gătit(nefermentată)-150 ml
Sare,piper,ulei
Mod de preparare
Într-o crăticioara punem 2 linguri de ulei adăugăm şi seminţele de coriandru pisate,sucul stors de la o lămâie ,zahărul şi apa ,se lasă să fiarbă încet vre-o 10 min.
Între timp tăiaţi în bucăţi carnea ,adăugaţi sare,piper ,adăugaţi amidonul şi amestecaţi bine,apoi prăjim carnea în câteva linguri de ulei încins până se rumeneşte pe toate părţile,când e gata turnăm sosul de lămâie (dacă nu vrem să simţim cojiţele de la semintele de coriandru,strecurăm sosul),lăsăm puţin să fiarbă,cănd considerăm că ar fi gata adăugăm şi smântâna(dacă ni se pare cam subţire dizolvăm o linguriţă de amidon în puţină apă şi adăugăm în sos), cănd începe să clocotească lăsăm un pic ,nu prea mult şi se poate servi alături de un pireu de cartofi sau cu paste tip cus-cus ca în poză.
POFTĂ BUNĂ !

About Ludmila Podgurschii

Check Also

Gem de ardei iuti

Gem de ardei iuti

Добавить комментарий