Home / Recete / Ruladă de vită cu umplutură de brânză şi bacon

Ruladă de vită cu umplutură de brânză şi bacon

Ruladă de vită cu umplutură de brânză şi bacon

IMG_9290

Ingrediente(4 porţii)

IMG_9278

Fileuri de vită-4 felii Cremă de brânză(tvorojnîi sîr),-100 g Bacon-4 fâşii subţiri Sos pesto-4 linguri Ceapă 2-3 bucăţi Ulei-2-3 linguri Unt -25 g+30 g Supă de vită concentrată 400 ml Vin roşu-300 ml Frunză de dafin-1-2 bucăţi Amidon 1-2 linguriţe sau făină Sare,piper O legătură de pătrunjel verde-opţional(pentru decor)

Mod de preparare Feliile de vită le punem între 2 folii de polietilena şi le batem ca pentru şniţele(bitochki),le sărăm ,le piperăm,apoi le ungem cu o lingură de cremă de brănză,punem peste o felie de becon şi de-asupra întindem cât mai uniform o lingură de sos pesto(eu fac pesto de casă-pentru asta avem nevoie de 50 g de frunze de busuioc verde(în cazul aceastei reţete se poate înlocui busuiocul verde cu 1-2 linguri de busuioc uscat de calitate),o lingură seminţe de pin(se pot înlocui cu miez de nucă),1 căţel de usturoi,3 linguri de ulei de măsline,sare după gust ).

IMG_9283

Rulăm feliile de carne şi le fixăm cu nişte scobitori să nu se desfacă.

IMG_9285

Într-o cratiţă cu fundul gros(ideal ceaun cu fundul plat sau o tigaie adâncâ)turnăm uleiul,punem şi 25 grame de unt ,cănd sa încins uleiul punem rulourile şi le rumenim frumos pe toate părţile la foc mare,cănd sunt rumenite le soatem pe o farfurie,iar în cratiţă adăugăm ceapa tăiată felii grosiere,o călim,apoi turnăm vinul,supa de vită(se poate folosi si supa obtinută din cuburi precum maggy sau knor ,dar de vită),adăugăm şi frunza de dafin ,se poate şi nişte boabe de piper.Când dă în clocot ,punem uşor şi rulourile de carne,dăm focul încet şi gătim înăbuşit sub capac cam 1 oră -1 oră jumate.Cănd sunt gata scoatem rulourile pe o farfurie,şi ne ocupăm de sos.Îngroşăm zeama din cratiţă cu amidon(preferabil),sau cu făină,(se poate şi prin reducţie,adică fierbem până scade la consistenţa dorită),la sfărşit adăugăm cele 30 g de unt amestecăm,şi cam atăt,putem servi…cu un pireu de cartofi.

IMG_9290

Dacă vrem ca sosul să fie mai fin îl trecem printr-o strecurătoare (ca să alegem bucăţile de ceapă). POFTĂ BUNĂ!

About Ludmila Podgurschii

Check Also

Gem de ardei iuti

Gem de ardei iuti

Добавить комментарий