Home / Cotidian / Sfaturi pentru elevi de la Vera LAZARI

Sfaturi pentru elevi de la Vera LAZARI

Sfaturi pentru elevi de la Vera LAZARI, coordonator pentru prevenirea violenței asupra copilului în cadrul DÎ a CR Ocnița

La data de 30 ianuarie se sărbătoreşte pe plan internaţional Ziua Nonviolenţei în Şcoală. Scopul acestei zile este promovarea ideii de educare a copiilor în armonie, solidaritate şi respect.

Școlarii trebuie învățați ce înseamna a trai în societate: a te întelege reciproc, a asculta opiniile celor din jur, a exprima problemele în cuvinte nu în fapte, a lua decizii colective şi a te supune deciziei majoritatii, a controla pornirile violente.

Pentru o prietenie adevărată, fără ură, fără invidie propun  sfaturi, care vă vor ajuta să fiți mai toleranți, să manifestați comportamente non-agresive, să utilizați un dicționar al vorbelor frumoase:

 

  • Comunicați nonviolent, chiar dacă cei din jur vă trezesc emoții neplăcute, evitați folosirea unui ton ridicat,cuvinte dure sau gesturi violente.
  • În cazul, când ești martorul unor conflicte fizice, nu trebuie să intervii, dar să anunți imediat un adult, care să aplaneze conflictul.
  • Să nu reacționezi impulsiv, pentru a evita decizii greșite.
  • În unele momente trebuie să ierți, chiar dacă te simți jignit, nedreptățit .
  • Pentru actele greșite e necesar să-ți ceri scuze.
  • Pune-te în situația celui care a fost victima violenței.
  • Implică-te în diferite modalități nonviolente de rezolvare a conflictelor: concursuri, jocuri, activități extracurriculare, ore de dirigenție.

 

Semnează  Vera LAZARI, coordonator pentru prevenirea violenței asupra copilului în cadrul DÎ a CR Ocnița

About rciumac

Check Also

Adela BLÎNDU, o personalitate strălucitoare din s.Clocușna, cu suflet profund îndrăgostit de muzică

Sunt oameni care, din prima clipă, pur și simplu, îți intră în suflet, pe care …

Добавить комментарий