Home / Cotidian / START Proiectului social „Bunicii Grijulii”

START Proiectului social „Bunicii Grijulii”

START Proiectului social „Bunicii Grijulii”

Inspectoratul General al Poliției a lansat  oficial proiectul social „Bunicii Grijulii” . La eveniment a participat Președintele Parlamentului,  Adrian Candu, miniștri, conducerea MAI și IGP, președinți de raioane, primari, liderii la bunicii grijulii din toate raioanele, directori de școală, șefii inspectoratelor de poliție din țară,  precum și partenerii proiectului.

Vă reamintim, proiectul „Bunicii Grijulii”este preluat din experiența italiană şi promovat în RM de către Gheorghe Cavcaliuc, șeful adjunct al IGP. În acest scop, la evenimentul de lansare oficială a fost invitață și o delegație din Italia, din care face parte șeful politiei și viceprimarul orașului Bolzano, Ambasadorul Italiei și membri ai corpului diplomatic din R. Moldova.

Totodată, pe parcursul evenimentului, au fost premiați elevii și profesorii învingători ai Concursului pentru cea mai bună poezie și cel mai bun desen, la tema Bunicii Grijulii din comunitatea ta.

La Concurs s-au înscris și participanți din raionul Ocnița. Pe I loc la Concursul de poezie s-a clasat eleva clasei a IX din gimnaziul Corestăuți, raionul Ocnița, Oleinic Marina. Toți câștigătorii au fost premiați cu cadouri.

Șeful Inspectoratului de Poliție Ocnița, Oleg Cojocari aduce sincere felicitări învingătoarei și, mulțumește tuturor participanților  din raionul Ocnița, inclusiv și pedagogilor pentru colaborare și implicare activă.

Inițiativa „Bunici grijulii” este o activitate voluntară care contribuie la sporirea securității copiilor în timp ce traversează strada spre şcoală sau de la şcoală.

În total, în cadrul acestui proiect, sunt înscriși peste 800 de bunici grijulii din țară. Cei care vor să adere la familia „Bunici grijulii”, se pot adresa la Inspectoratul de Poliție din teritoriu.

Reporter EDIT Media

About rciumac

Check Also

Din Legislația muncii. Securitatea și sănătatea la locul de muncă – în sectorul agricol

Recent, în satul Hădărăuți, a fost organizat un eveniment de informare a cetățenilor, cu privire …

Добавить комментарий