Home / Cotidian / Strada Burebista din orașul Ocnița este renovată

Strada Burebista din orașul Ocnița este renovată

Strada Burebista din orașul Ocnița este renovată

«Drumuri bune pentru Moldova»  a ajuns și pe strada Burebista, una dintre cele mai intens circulată stradă din orașul Ocnița. Strada Burebista din orașul Ocnița este renovată și asfaltată în cadrul programului «Drumuri bune pentru Moldova» , lansat la inițiativa președintelui PDMVlad Plahotniuc. Pentru drumurile din raionul Ocnița, statul investește 30 milioane 400 mii lei.  Banii vin din Fondul Rutier și din Bugetul de Stat.

Inițiativa de a repara anume strada Burebista aparține echipei locale a Partidului Democrat din Moldova.  Potrivit lui Constantin Gaidău, președintele OT PDM Ocnița, reparația acestei străzi constituia o problemă prioritară. «Strada era într-o stare deplorabilă și crea dificultăți de deplasare. Acum e o stradă nouă care redă un aspect mai civilizat acestei zone», spune Constantin Gaidău. Dânsul a mai menționat că, pentru fiecare localitate din raion, din cadrul programului «Drumuri bune pentru Moldova» , sunt alocați câte 1 milion lei.

Directorul de sector Ocniţa, SA „Drumuri-Edineţ”,  Vadim Capațina, susține că, printr-o Hotărâre de Guvern, pentru orașul Ocnița au mai fost alocați 2 milioane lei la cei 1milion 850 mii lei preconizați din start. În total,drumurile din orașul Ocnița vor fi reparate de o sumă de 3 milioane 850 mii lei. Lucrările de reparație a drumurilor din Ocnița  sunt discutate și convenite cu primarul de Ocnița, Ion Ciumac.

Lucrările sunt realizate de către muncitorii de la SA „Drumuri-Edineţ”, sector Ocnița, responsabil tehnic — Valeriu Lazari, responsabil de calitatea lucrărilor – Ion Podgornîi.

Potrivit lui Vadim Capațina, în orașul Ocnița vor fi acoperite cu asfalt și alte străzi, printre care Mihai Viteazu, Luceafărul.

În cadrul Programului «Drumuri bune pentru Moldova», lansat la inițiativa președintelui PDMVlad Plahotniuc, vor fi reabilitați 1.275 de kilometri de drumuri locale din 1200 de localităţi. Valoarea investițiilor ajunge la 1,6 miliarde de lei.

About rciumac

Check Also

«Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează»

Inspectoratul de Poliție Ocnița se alătură Campaniei «Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează» Inspectoratul …

Добавить комментарий