Home / Cotidian / Termenul limită de scanare a carnetelor de muncă este 15 decembrie 2018

Termenul limită de scanare a carnetelor de muncă este 15 decembrie 2018

Termenul limită de scanare a carnetelor de muncă este 15 decembrie 2018

Procesul de scanare a carnetelor de muncă se realizează pentru angajații care au lucrat până la 1 ianuarie 1999. Scanarea carnetelor de muncă a lor s-a început la sfârșitul lunii iunie 2018. Procesul se încheie la 15 decembrie curent.

Carnetele de muncă se scanează la Casa Teritorială de Asigurări Sociale. Sunt aduse de către angajator care este obligat,conform hotărârii de Guvern din 15 mai 2018, să prezinte carnetele de muncă pentru toți angajații care au avut activitate până la 1 ianuarie 1999. După scanare, carnetele de muncă se returnează agentului economic.

Dacă persoana nu este angajată la moment, însă a activat până la 1 ianuarie 1999, se prezintă personal cu carnetul de muncă în original la specialiștii de la CTAS. După scanarea informației, în câteva zile, îi vor returna carnetul.

Nu se scanează carnetele de muncă doar pentru persoanele la pensie, chiar dacă ele își continuă activitatea.

Nu scanează carnetele de muncă și cei care activează după 1 ianuarie 1999. Informația despre lunile lucrate din care au fost achitate contribuțiile de asigurări sociale, sunt păstrate în baza de date, astfel, nu se mai iau în calcul anii din carnetul de muncă.

Scopul scanării carnetelor de muncă este de a completa contul personal al persoanelor asigurate cu informația despre numărul anilor lucrați până la 1 ianuarie 1999.

Totuși, specialiștii RECOMANDĂ să fie păstrate carnetele de muncă, indiferent dacă ați activat până sau după 1 ianuarie 1999.

La Casa Teritorială de Asigurări Sociale Ocnița până la moment au fost scanate 2163 de carnete de muncă, prezentate de 270 de agenți economici din teritoriu. Totodată, 221 de persoane fizice (neangajate la moment) au adus personal carnetele de muncă pentru a fi scanate.

Potrivit datelor oferite de Aurelia MELNIK, șefa CTAS, procesul de scanare a carnetelor de muncă din raionul Ocnița, la acest moment, este realizat la 98,7%.

Reporter EDIT Media

About rciumac

Check Also

«Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează»

Inspectoratul de Poliție Ocnița se alătură Campaniei «Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează» Inspectoratul …

Добавить комментарий