Home / Cultura / Trainingul profesorilor de biologie

Trainingul profesorilor de biologie

Trainingul profesorilor de biologie

 image

Conform planului de activitate al DÎ a CR Ocniţa, la data de 24 martie 2017, în incinta gimnaziului Grinăuţi-Moldova, s-a desfăşurat seminarul teoretico – practic al profesorilor de biologie din raionul Ocniţa cu tematica: ,, Organizarea activităţilor elevilor la lecţiile de biologie, îmbinând raţional formele de activitate individuale, în grup cu cele frontale ”. Seminarul s-a realizat conform programului de lucru în trei etape.

image (21)

În debutul atelierului de lucru cu un cuvânt de salut a venit doamna Ecaterina Sturzinschi, metodist Dî a CR Ocniţa.Ea a urat participanţilor o zi plină de succese şi un schimb activ de experienţă.

Apoi domnul Perepecichin Iurii, şeful Comisiei raionale a profesorilor de biologie a dat citire agendei atelierului de lucru.

Următoarea etapă a seminarului a constituit-o prezentarea rapoartelor de atestare a doamnelor Suhareva Marina profesoară de biologie în gimnaziul ,,Olga Cobîlenscaia”,Unguri şi Sorbală Nadejda din gimn.Sauca, candidate la confirmarea gradului didactic doi.

image (6)

A fost prezentată o oră publică de către Bobeico Tatiana, profesoară de biologie în gimn.Grinăuţi-Moldova.Subiectul lecţiei a fost : ,,Sistemul circulator”. S-a pus accentul pe îmbinarea raţională a formelor de activitate individuale, în grup, frontale şi formarea de competenţe pentru prezent şi viitor.

Ulterior s-a debrifat ora asistată.Pentru aceasta s-a oferit mai întâi cuvântul doamnei Bobeico Tatiana, care a analizat autocritic desfăşurarea lecţiei, menţionând reuşitele acestei ore.

Cu o analiză a acestei lecţii au venit şi profesorii prezenţi la această lecţie.S-a menţionat îmbinarea reuşită a diferitor forme de activitate atât în grup şi frontale, cât şi individuale.La activitatea asistată elevii au fost puşi în situaţii de problemă, în deosebi a plăcut tuturor originalitatea experimentului utilizat.

image (2)

Totodată pentru o exemplificare mai bună a îmbinării raţionale a  formelor de activitate individuale, în grup cu cele frontale, dna Bobeico Tatiana a prezentat din practica sa metode şi tehnice de încadrare şi susţinere a fiecărui elev la lecţie. Deasemenea profesorii au fost antrenaţi într-un atelier de lucru pentru a discuta şi analiza oportunităţile, temerile, punctele vulnerabile ale activităţii.S-a făcut o comparaţie între procesul de învăţare la adulţi şi la copii.S-au identificat principiile de bază a învăţării şi s-au stabilit regulile de bază a acestui proces.Partea practică a atelierului a fost activitatea în grup conform algoritmului indicat.

În finalul seminarului s-a făcut o sinteză a lucrului  desfăşurat în gimnaziul Grinăuţi-Moldova.Activitatea trainingului a fost fost apreciată ca una fructuoasă şi de real folos pentru schimbul de experienţă între profesorii de biologie din raionul Ocniţa. Aducem mulţumire  administraţiei gimn.Grinauţi-Moldova şi colectivului de profesori pentru buna organizare şi desfăşurare a seminarului raional.

Bodiu Liliana,

profesoară de biologie

din gimnaziul Gîrbova

image (22)

image (19) image (18) image (16) image (11) image (8) image (5) image (4)

About rciumac

Check Also

Interviu cu ALINA GURARI, interpretă de muzică populară

Consideră că muzica este o hrană de neînlocuit pentru sufletul omului. Ghidată de înțelepciunea Universului, …

Добавить комментарий