Home / Cotidian / Zi de sărbătoare în satul Lencăuți din raionul Ocnița!

Zi de sărbătoare în satul Lencăuți din raionul Ocnița!

Zi de sărbătoare în satul Lencăuți din raionul Ocnița!

Prilej de bucurie și voie bună pentru locuitorii satului Lencăuți! La 26 august s-au împlinit 390 de ani de atestare documentară a localității. Autorităţile au reuşit să le ofere locuitorilor o sărbătoare pe cinste.

Claxoanele mașinilor din paradă au scos toată lumea din case. Anume coloana de mașini împodobite a dat startul marei sărbători a satului.

Evenimentul a fost deschis de către primarul comunei Lencăuți, Stanislav BAIRAC.

Atmosfera de sărbătoare a fost împărtășită și susținută de conducerea raionului, precum și de oaspeții speciali prezenți la eveniment.

Pe parcurs, au fost menționate adevărate modele pentru generațiile actuale. Diplome și premii au fost acordate oamenilor de vază din localitate, dinastiilor de familii nobile și celora care duc faima satului în lume. În această zi au fost înregistrate cupluri, dar și noi-născuți.

Deliciul evenimentului a fost concertul de muzică populară, prezentat de colectivul folcloric Lencăuțeanca, precum și de alți artiști din localitate.

Atmosfera de petrecere a chemat localnicii la joc și veselie. Sub acorduri de muzică oamenii au gustat din bucatele tradiționale gătite de gospodinele din sat. Soarele și aerul proaspăt, muzica și buna dispoziție au îndemnat toți petrecăreții să guste și din vinul de calitate adus de gospodarii satului.

Ziua satului Lencăuți a fost marcată prin o serie de activităţi cultural-artistice, expoziții a meșterilor populari și a bucatelor tradiționale care s-au derulat pe parcursul întregii zile.

Seara târziu, cerul a fost luminat de focul de artificii, semn că sărbătoarea s-a încheiat.

Primarul și oamenii din satul Lencăuți au rămas cu frumoase amintiri de la cea de-a 390-a aniversare a localității, privind cu speranță spre viitor.

Reporter EDIT Media

About rciumac

Check Also

«Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează»

Inspectoratul de Poliție Ocnița se alătură Campaniei «Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează» Inspectoratul …

Добавить комментарий