Home / Cotidian / 27 august – 27 ani de independență sărbătoriți la Ocnița!

27 august – 27 ani de independență sărbătoriți la Ocnița!

27 august – 27 ani de independență sărbătoriți la Ocnița!

Astăzi, 27 august la Ocnița au fost sărbătoriți cei 27 de ani de independență ai Republicii Moldova! Festivitatea, cu genericul  Țara mea de dor – foc nemuritor a adunat zeci de oameni care au venit pentru a serba această zi alături de conducerea raionului.

Conform scenariului, evenimentul a demarat cu onorul simbolicii de stat, drapelul raionului Ocnița și Declarația de Independență, după care au fost întâmpinați oaspeții de onoare, conform tradiției naționale,  cu pâine și sare.

Partea solemnă a festivității a fost deschisă de către președintele raionului, Vasile ROMANIUC care a vorbit despre semnificația acestei importante sărbători.

Printr-un  mesaj de felicitare, și-a împărtășit dragostea de țară și mândria de neam, vicepreședintele raionului Angela CRUCICHEVICI.

În mod solemn au fost onorate și menționate persoanele înaintate  pentru înscrierea pe Panoul de Onoare al raionului.

Solemnitatea a continuat cu înmânarea diplomelor de onoare mai multor cetățeni din raion, care, potrivit conducerii raionului, au contribuit esențial și au merite deosebite în dezvoltarea social-economică și culturală a teritoriului administrat, totodată, au promovat imaginea raionului și, cu prilejul aniversării a 27 de ani de la proclamarea Independenţei RM, au fost menționați.

Ocnițenii au fost salutați și felicitați cu prilejul sărbătorii naționale de către oaspeții veniți din republica Tatarstan, din Rusia, regiunea Cursc,  din Letonia, precum și din raionul învecinat Secureni, Ucraina și, reprezentanți ai Euroregiunii Nistru. Oaspeții au venit nu doar cu mesaje, dar și cu cadouri.

Festivitatea  a fost întregită de un spectacol  teatralizat.

Prima partea a evenimentului a culminat cu o horă moldovenească.

A continuat sărbătoarea cu prezentarea expoziţiilor de lucrări confecţionate de către elevii Școlii de Arte Teodor Negară, a meşterilor populari, a tradiţiilor şi bucatelor autohtone,  precum şi a portului naţional, de către reprezentanţii din fiecăre primarie a raionului.

Toţi au fost premiaţi cu Diplome din partea Consiliului Raional şi cadouri oferite de secţia Cultură.

O sărbătoare adevărată a fost și pentru copii. Pentru ei au fost puse la dispoziție pentru distracție și voie bună topogane, batute, precum și vată dulce. Pentru maturi – frigărui și băuturi răcoroase.

Evenimentul a fost întregit de un spectacol muzical cu participarea orchestrei de muzică populara a CR Rapsozii Nordului.

Au moderat activitatea Mihaela Crucichevici şi Vlad Chistruga.

Reporter EDIT Media

About rciumac

Check Also

Adela BLÎNDU, o personalitate strălucitoare din s.Clocușna, cu suflet profund îndrăgostit de muzică

Sunt oameni care, din prima clipă, pur și simplu, îți intră în suflet, pe care …

Добавить комментарий