Home / Direct din viata / Ala Vahnovan – femeia sensibilă la nevoile altora

Ala Vahnovan – femeia sensibilă la nevoile altora

Ala Vahnovan – femeia sensibilă la nevoile altora

De mai mulți ani este stabilită cu traiul în Italia. Deși soarta i-a rezervat mai multe provocări, ea, cu demnitate, le-a înfruntat pe toate, dar nu a cedat niciodată în fața greutăților. Știind ce înseamnă o mână de ajutor la greu, ea, ani la rând, din îndemnul inimii, se străduie să ajute oamenii căzuți la nevoie, indiferent dacă îi cunoaște sau nu. Pentru ea, contează să le întindă o mână de ajutor atunci când au nevoie cel mai mult, astfel se simte cu sufletul împăcat. Se consideră fericită, căci are un soț iubitor care o ajută și o susține la realizarea ideilor dictate de generos din inimă.

Ne-a telefonat la început de toamnă. S-a prezentat – Ala Vahnovan, originară din Gîrbova, raionul Ocnița, stabilită cu traiul în Italia. «Am o rugăminte la voi. Aș vrea mult să ajut câțiva copii care, într-adevăr sunt într-o situație dificilă și, suportul meu ar fi de folos pentru acei copilași».

I-am promis că ne vom implica la realizarea acestei idei. De la primăria Ocnița ni s-a spus despre o fetiță cu numele Ecaterina. Părinții ei s-au adresat după ajutor la primărie, pentru a-și trăta fiica, astfel, am cunoscut și noi povestea tristă din viața acestei fetițe. Cu noi Ecaterina nu a dorit să vorbească, a stat în altă odaie. Părinții nu au insistat, căci ne-au explicat că în orice moment poate avea criză de isterie. Din acest motiv nici școala nu frecventează.

De un alt suport financiar, acordat de Ala Vahnovat a beneficiat două fetițe din Grinăuți-Raia. Mămica lor – Maia — le crește de una singură și mai are la îngrijire pe fratele ei – invalid. S-a bucurat foarte mult de acest ajutor. Îndată a procurat fetițelor de îmbrăcat pentru școală și grădiniță.

Contactată la telefon, Ala Vahnovan ne-a spus că acest act de caritate pentru ea înseamnă un act de bunătate, astfel oferă ce are mai bun și celora la care soarta s-a întors cu spatele. Ne-a spus că în ajunul sărbătorilor de iarnă, posibil, va mai veni cu ajutoare pentru cei mai triști. Dorința de a ajuta oamenii îți vine din respectul față de tine și față de oamenii care te înconjoară. Să nu judecăm pe nimeni, să ne acceptăm și să ne ajutăm unii pe alții, astfel putem face lumea mai bună și mai frumoasă.

În mâinile fiecăruia se află puterea de a schimba spre bine viața celor mai triști.

Reporter EDIT Media

About rciumac

Check Also

Scrisoare de mulțumire pentru asistentele medicale în diagnostic de laborator, IMSP CS Ocnița

Din start credeam că nepoțelul cu vâstră preșcolară va începe a plânge, când am deschis …

Добавить комментарий